Bisljimi: Nije postignut dogovor o registarskim tablicama, bio sam sa Lajčakom, ne i sa Petkovićem 1foto: Tviter, Besnik Bisljimi

Zamenik premijera Kosova i glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da ne postoji sporazum između Kosova i Srbije po pitanju registarskih tablica, prenosi portal Periskopi.

Bisljimi je naveo da se 15. novembra u Briselu sastao samo sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i demantovao pisanje pojedinih medija da je sastanku prisustvovao i direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Srbije Petar Petković.

“Sastanak u Briselu bio je samo između mene i Lajčaka. Svaki novinar koji je izveštavao o dešavanjima u Briselu je preneo dezinformacije, nisam se sastao sa Petkovićem jer on nije bio u Briselu”, rekao je Bisljimi.

On je dodao da je normalizacija odnosa prva tema o kojoj treba da se razgovara u okviru dijaloga.

“Naš stav je da su se u posljednja četiri meseca dogodile četiri važne stvari za dijalog. Razgovorom održanim 17. avgusta, Kosovo i Srbija su se dogovorili da razgovaraju o normalizaciji i to je prva tema o kojoj treba da se razgovara“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari