Bogdanović kaže da je zadržan na Merdaru slično kao Rada Trajković 1Prelaz Merdare Foto: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Predsednik pokreta „Odgovor“ Boban Bogdanović izjavio je da su ga danas pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zadržali na prelazu Merdare, na sličan način kao i savetnicu kosovskog minsitra za zajednice i povratak Radu Trajković.

On je za portal N1 ocenio da je njegovo zadržavanje „politički revanšizam prema svakome ko se suprostavlja politici zvaničnog Beograda“.

Rekao je da je izveden iz autobusa na liniji Gračanica-Beograd, i da su mu policajci dali dve opcije, da sačeka na prelazu odluku o njemu, ili da se vrati na Kosovo.

Kazao je da su policajci bili vrlo profesionalni, te preneo da su mu rekli da mora da napusti autobus i da iznese stvari.

„Razlog za moje zadržavanje na prelazu je konferencija za medije na Kosovu zajedno sa ministrom za zajednicu i povratak Nenadom Rašićem, kao i sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, koji je bio vrlo konstruktivan“, rekao je Bogdanović.

 

nenad rašić foto medija centar
Foto: Medija centar

Kazao je da je „Kurti ukazao poštovanje za političku organizaciju“ koju vodi, te da je „u toku ; registracija ‘Odgovora’ na Kosovu“.

Dodao je i da se politička direktorka „Odgovora“ Marija Ilić solidarisala sa njim i da je i ona napustila autobus.

Kazao je da su mu u prostorijama policije pretresene stvari, kako je objasnio, „na fin način, bez pritisaka“.

„Rečeno mi je da postoji naredba da moram biti ovde, bez objašnjenja zbog čega. To je isti način kako je zadržana i Rada Trajković“, kazao je Bogdanović.

On je dodao da će ostati u prostorijama policije na administrativnom prelazu, „da mu je Srbija domovina, te da ne misli da se vraća na Kosovo, ali je rekao da mu je uskraćeno osnovno ljudsko pravo – sloboda kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari