Bojan Pajtić u Utisku nedelje: Užasnut sam što je vaspitač osumnjičen za pedofiliju zaposlen preko stranke 1Printskrin Nova S

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić rekao je da je zastrašujuće što se predsednik, premijerka i ministar „klibere“ sedam dana nakon što je u Srbiji ubijeno 17 ljudi. On se osvrnuo na slučaj iz Odžaka, odnosno na vaspitača koji je osumnjičen za pedofiliju, rekavši da je u pitanju čovek koji se zahvaljujući partijskoj knjižici našao u poziciji da radi sa decom, uprkos tome što nije imao neophodne kvalifikacije.

Pajtić je u emisiji „Utisak nedelje“ na Novoj S najpre prokomentarisao montažu fotografije na kojoj se nalaze Vučić, Siniša Mali i Ana Brnabić, a koja je nastala nakon protesta u petak, prenosi Nova.rs.

„Zastrašujuće je to kliberenje na toj slici. Odsustvo svake empatije, svake svesti da su se protesti dogodili zato što se ne osećamo sigurnim. Ne mi, već zato što ne osećamo da naša deca u ovoj zemlji više nisu sigurna. Mi smo država u kojoj se premijerka, predsednik i ministar klibere na slici, a sedam dana pre toga 17 ljudi je stradalo. Građani izlaze da izraze saučešće porodicama, da se pobune atmosfere mržnje i agresije, a oni se sprdaju kao polusvet koji nije dostojan da se pojavi na ulici, a ne da nosi visoke državne funkcije“, rekao je Pajtić.

On kaže da je dovoljno da zaživi pravna država i da se ona imovina koja se stekne kriminalom oduzima i naveo da tome podležu ne samo Pink i Hepi, nego i Prva i B92 jer postoji pravni osnov da to sve bude oduzeto.

„Da nema N1 i Nove S, da li bismo znali šta se desilo u Odžacima pre nekoliko dana? I onda izlazi vest da je čovek koji je bio na listi SNS-a i koji nije ispunjavao kriterijume, došao u poziciju da seksualno zlostavlja decu u zabavištu uzrasta od 3 do 4 godine… Šta si – keramičar? Evo možeš da budeš ministar. Nisi vaspitač, ali voliš decu od tri, četiri godine – evo budi na toj poziciji. Dolazimo do toga – može nam se. To je ono što je Ana Brnabić demonstrirala na Tviteru sad neki dan, da se smeju građanima koji su ojeđeni zbog tragedije koja se dogodila. Može nam se da angažujemo pedofila ako je funkcioner, iako je nekvalifikovan i uopšte nema formalno obrazovanje za to. On je ostajao sam sa decom i činio nepočinstva koja su toliko odvratna. Eto, to je ta kadrovska politika SNS-a“, istakao je Pajtić.

On je rekao da ga je užas u Odžacima veoma potresao, te da nijedna nacionalna televizija nije izvestila o tome.

„Dakle, usred ove atmosfere ubijanja dece vi imate seksualno zlostavljanje dece od 3, 4 godine. Najmasovnije ikad, ne u Vojvodini, ne u Srbiji… Nikada nije 30 dece tog uzrasta bilo izloženo seksualnom zlostavljanju. I to od strane funkcionera SNS koji se našao u toj poziciji, samo zato što je član, jer je potpuno nekvalifikovan i potpuno mu tu nije mesto“, rekao je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari