Bojan Pajtić: Tužno je što je i na ovaj dan predsednik odstupio od svojih ustavnih nadležnosti, dok ministar krivca traži u Zapadu 1foto FoNet Milica Vučković

Bojan Pajtić , profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu kaže za Danas da se ovakve tragedije, kao i psnovnoj školi „Vladisav Ribnikar“ dešavaju u celom svetu. Ali , kako kaže, strašno je što će se o činjenici da je Srbija neslavna prvakinja Evrope u broju komada oružja po glavi stanovnika govoriti tek sada.

Pajtić kaže da svako u ovoj zemlji zna koliko se agresije sa malih ekrana i sa interneta izliva prema mladim ljudima. Nadajmo se, kaže, da će ovaj događaj biti povod da se atmosfera u kojoj živimo bar malo promeni.

“ Tužno je što je predsednik države, umesto da to učine nadležni, držao konferenciju za štampu na kojoj je odstupio od svojih ustavnih nadležnosti. Još je tužnije što resorni ministar nije prepoznao ni trunku svoje, makar moralne odgovornosti i podneo ostavku, nego je prepoznao odgovornost “Zapada”, kao da na “Istoku” ili “Jugu” ovakvih tragedija nema“, zaključuje Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari