Bojkot može oduzeti snagu Vučiću i SNS

Kako bi neučešće opozicionog Saveza za Srbiju uticalo na izbore

Ostavite komentar


  1. Zabole sns i sps za legitimitet, njima je jedino bitno da su na vlasti i bojkot im odgovara.

    1. O kako tek bojkot moze da oduzme malenu snagu opoziciji. Posebno onoj koja je pre novih izbora bila u parlamentu. Ma da se ne lazemo, bojkot odgovara samo vanparlamentarnom i antipaticnom Djilasu.

        1. A tebi Lignjoslav sto se obogatio svercom praskih sunki? Za koje je opstepoznato da ih prave u Pragu, Ceska.

  2. Pisac teksta nezna šta ova reč znači i svesno unosi konfuziju . A ona znači neko pravo proisteklo iz nekog dešavanja.Pa tako na dešavanju koje samo po formi liči na izbore a suštinski to nije ,nemože se suštinskini dobiti pravo da se neko proglasi pobednikom istih.A prva suština je učešće svih zainteresovanih ,uz prihvaćene standarde za demokratske izbore.

  3. Kakav bojkot. Samo putem Bakić Jova. Po haustorima i ulicama u lov. Ona mala drljavka što je bacala bebe po Tiršovoj je dobila, UPOZORENJE pred otkaz. Ej, upozorenje. Drug Tito je to rešavao na najednostavniji način. U zoru, i marš u pm. Gde ja živim, ovo je horor na kub.

  4. Odluka da se izbori bojkotuju biće strašna greška. Narod će masovno izaći na izbore. Ako tako bude, a mislim da će biti, stranke/partije koje budu bojkotovali izabere treba da se spreme za istoriju. Nestaće sa političke scene. Moja preporuka je izaći na izbore sa ozbiljnim program koji treba da odgovori na jednostavno pitanje, „gde će biti Srbija za 20 godina“.

    1. Da li bi ti izašao u ring sa povezom preko očiju, rukama vezanim na leđa i sa tegovima od 20 kg oko svake noge?
      Drugi bokser je lišen svih tih sns-ovskih blagodeti.
      Ne bi?
      Velika šteta.

      1. Da li stvarno mislite da su bilo koji izbori od 2000. na ovamo bili drugačiji po tom pitanju. Uvek je vladajuća stranka imala takvu vrstu prednosti na izborima. Samo što ovima iz opozicije to nije smetalo dok su oni bili vlast. Da su oni to tada promenili, imali bi legitimitet (što bi oni rekli) da sada traze takve uslove. Ovako, neka pobede u takvim uslovima, kao što je Vučić njih 2012, pa neka onda odrade te promene. Mada svi znamo da neće kao što i nisu 12 godina. A što se tiče bojkota, stranka koja nosi 10% od izašlih 45% glasača, po tome može da smanji izlaznost na ma, 40% i to ako ih svi podrže. A realnije je na 42%, što će biti smešno smanjenje. I poslednje, ovaj gospodin koji je pričao da stranke donose legitimitet, a ne masa naroda, najbolje pokazuje kako se „elita“ i opozicija odnose prema narodu i koliko im je narod bitan. Ko ima mozak, dovoljno je da posluša par izjava svih na političkoj sceni i sve cemu biti jasno. Nikada za ovakvu opoziciju, a ’96 i 2000. sam svaki dan bio na ulici.

        1. Ne laži! Izbori iz 2012.
          su bili poslednji demokratski izbori u ovoj zemlji. Da, vladajuća stranka je imala malo veću prisutnost u medijima od SNS-a, ali sad su svi zbrisani sa nacionalih televizija, a Vučić prekida Zadrugi i utakmice i govori narodu kao Deng Sjao Ping nekad. Sramoto jedna, ne laži i ne spunuj – ne navodi vodu na svoju vodenicu.

    2. Izaci na izbore da, ali samo kada nazadnjaci prvo ispune sve uslove za regularne izbore i otvorene medije. Sa ovakvom situacijom kao sto je sada samo bojkot.

      1. Ako bojkotujemo zakopace nas za naredne 4 godine. Ionako je vec nemoguce.

  5. „…Jer legitimitet izborima daju partije koje izađu, a ne građani kao neka masa – kazao je on….“
    Tooooo, „elito“! Takodje u istom smislu, traziti da u birackim spiskovima stoji da li birac ima pokvarene zute zube i karijes. Ti glasovi bi bili nevazeci…

  6. „Dragi nam nas predsednik“ svaki dan peva „dijalog“pa „kompromis“itd. ali odmah „ostro nadrednjacki“ podeli komlimente „lopovi, bagro pa pseudo intelektualci“ ( sto nijedan demokratski izabran predsednik ni da pomisli da javno izgovori ) kako drugo odgovoriti nego bojkotom svih institucija.Evropa vec sada gleda RSrbiju kao Diznilend a u slucaju bojkota drzace Republiku Srbiju na odstojanju i dugo dugo vremena pred vratima EU.

    1. Sta ti to govori? Bolje je da se intelektualci lepo zrtvuju za narod pa izadju na izbore, nego po tvome da nas EU drzi duze vremena pred vratima??? Pa nece ta masa , taj narod zbog toga kriviti Vucica vec opoziciju, pa jos u medijima kada se saopsti da je to sve zbog opozicije… Epilog je da ce narod jos vise mrzeti opoziciju, da ce krenuti ulicna hajka na opoziciju, da javno nece smeti da se prica o Djilasu itd, i tada ce postati jednopartijski sistem jer Srbi to zele. Da dobro ste me razumeli, idemo ka tome, a niko to ne moze da spreci jer je gradjanstvo razbijeno, znaci ovaj je Tita prevazisao i postigao sto matori nije.

  7. Toliko je udarao po tzv opoziciji, svugde i na svakom mestu od Skupstine do Pinka, i Informera, a plitickih analiticara koji kao da u zaposleni na Pinku i kod Marica , ne skidaju se sa ekrana mislim da opozicija nema sanse, sve prilaze vlasti AV je zatvorio i odlicno ih drzi, a Danas i N-1 svakog dana po sto puta su na tapetu i tako u krug svakog dana, jedina sansa je raspad iznutra, ima mnogo lopova, morace sve da ispliva na povrsinu, jadni smo mi u Srbiji jos nekoliko godina najmanje, a deca odose

  8. uvek ce minirati i pojaviti se Slinavi Cedica, LSV, SPO, da pokazu da ima „opozicije“….

  9. Власт се осваја на два начина: на изборима, или оружаном револуцијом. Освајање власти бојкотом избора је нови српски изум којим смо превазишли Тротерове, Симсонове. Мистер Бина…

    1. U pravu si, postoje samo 2 nacina, medjutim sto bi iko u Srbiji pokusavao vojni udar? Vojni udar ne vrse intelektualci na ulici, vec dobro obuceni ljudi. Da li mislis da je neko u policiji vojsci nezadovoljan platom, penzijom, da nema da jede, plati racune??? Prosla su ta vremena, svi imamo telefone od minimum 500e, sa takvim standardom tesko biva revolucija, za revoluciju su potrebni glad i zedj, a masa je trenutno zadovoljna. Sa ovakvim standardom, moja prognoza je jos minimum 20 godina vladavine SNS, osim ako ne puknu iznutra.

  10. Kad bi SNS bojkotovao izbore,a na izbore izadju samo 10% gradjana i glasaju za vas iz SzS-a,onda bi za vas izbori bili legalni i legitimni,samo da se dočepate vlasti.ZATO,ne izlazite na izbore da vas više ne gledamo,tih 10% koji bi glasali za vas ne dovode u pitanje ni legitimitet,ni legalitet izbora,jer vi NISTE OPOZICIJA,nego delić opozicije.

  11. Sve prave opozicione stranke treba da bojkotuju izbore. Ako tako ne bude Srbiji nema spaa od SNS i SPS.

  12. Sve prave opozicione stranke treba da bojkotuju izbore. Ako tako ne bude Srbiji nema spasa od SNS i SPS.

  13. Sve prave opozicione stranke treba da bojkotuju izbore. Ako tako ne bude Srbiji nema spasa od SNS i SPS.

  14. 1. Opšti štrajk
    2. Bojkot
    3. Blokada izbornih mesta

    USTANAK, do pobede!

  15. Niko više neče našu stranku uništiti, niti bilo ko drugi. Izbori su ti koji su potrebni našoj državi da se pomogne Vučiću da nastavi da radi svoj posao.

  16. Da li će međunarodni faktori priznati rezultate predstojećih parlamentarnih izbora za slučaj da ih opozicija bojkotuje teško je reći, ali se jedno sa sigurnošću može reći. A to je, da su odlazeći komesar EK za proširenje i izvestilac EP za Srbiju skrenuli pažnju predsedniku Srbije, da na sledećim parlamentarnim izborima njegovo ime ne može da se nađe na izbornoj listi SNS kao što je to bio slučaj sa zadnjim izborima za Skupštinu grada Beograda, da ne bi trebalo da učestvuje u predizbornoj kampanju, a pogotovo ne da poziva birače da glasaju za SNS. Zato bi bilo dobro, da opozicija sačeka da EP izabere novog komesara za proširenje i novog izvestioca EP za Srbiju pa da onda donese odluku, da li ili ne bojkotovati izbore. Inače kakvi se glasovi čuju po hodnicima EU velike su šanse da će novi komesar za proširenje i izvestilac EP za Srbiju biti iz država koje imaju parlamentarni sistem i gde se predsednik države bira direktno na izborima, pa samim tim predsednik države »nema šta da traži« na parlamentarnim izborima. Ostalo, ažuriranje Jedinstvenog biračkog spiska, prostor opoziciji u štampanim medijima i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom već su teme koje po malo zanimaju i novu generalnu sekretarku Saveta Evrope.

  17. Bojkot, jedina opcija za sad , to je diktatorov izbor a ako se ogluše, onda daju narodu legitimitet da sledeći put bude upaljena motorka u Rtsu i ko zna gde još

  18. Vucic i Dacic ce na izborima dabptodju kao Porosenko i Julija u Ukrajini. Dosadili su i bogu i ljudima, opljckali sve sem ono sto nisu stigli, i izgubili deo zemlje kao Timosenkova i Porosejko.

  19. Dosadiše više sa bojkotom.Ako im strani mentori i finansijeri narede ima da idu na izbore kao bele lale.

  20. Dobra navlakuša. Slično kao i beli listići. Svaki ne izlazak je indirektno glas za Sns. Bojkot nikada i nigde nije uspeo. Ako opozicija hoće dobar rezultat mora da ga zaradi i zasluži. Uslovi su takvi kakvi su, jako loši ali i za ti mora da se bori. Ništa neće doći samo. Teško mi je ovo reći ali Vučiću svaka čast, održava svakodnevnu mobilnost glasača i lavovski se bori za svaki pricenat. Opozicija mora tako, nema kukanja.

  21. Djilas bude li bojkotovao zavrsio je politicku karijeru,mada i ovako je gotovo.

    1. Pa cekaj, zavrsio je ili nije zavrsio. Javi coveku, da zna!

  22. Bojkot izbora može doneti snagu Vučiću da radi na oporavku i razvoju naše države.

    1. Molim vas!Nemojte davati vise ovako inteligentne izjave,jer se covek,posle citanja ovakvih komentara,postidi svog neznanja!

  23. U slučaju da opozicija bojkotuje izbore očekujem još masovniji odziv birača.Da li zaista mislite da će radnik državne uprave,javnog preduzeća,korisnik socijale ili neko zavisan od vlasti ostati kod kuće i rizikovati posledice po sebe i porodicu ?

  24. Да изађу сви њихови гласачи то ће бити око 25% грађана.Ако додамо и ову поштену опозицију, то је још око 5% грађана, што укупно износи 40% грађана који ће изаћи на изборе.Нека добије и 90% гласова, то неће бити легитмно.Велики број грађана не излази на изборе, преко 45%, ако не изађу и они који иначе гласају за стварну опозицију, неће бити легитимитета.То овај и зна па ће као сада дозволити проверу бирачког списка.Нисмо ваљда луди да наседнемо на овај штос?

  25. Ако сви досадашњи „избори“ нису били довољни опозицији да схвати да у тренутним околностима изборе могу само да изгубе и тиме дају легитимитет још једном мандату апсолутистичке власти. повод за наредну грешку ће им се сигурно појавити. Само, после тога неће имати могућност никакавог бојкота, а њихов утицај у политичком животу никакав. Једино „октроисна“ власт Александра Вучића може довести оне који би ван ове земље да се ограде од такве власти, до почетка промена. Према томе, једино бојкот, миже дати иницијални покрет ка променама, док излазак на изборе под оваквим околностима, само утврђује и продужује постојећу власт.

  26. Neregularni i neravnopravni izbori = bojkot izbora (potpuno zatvoren javni servis za opoziciju, neslobodni mediji, kupovina glasova, bugarski vozovi, prinudno glasanje, ucene glsaca, dzipovi bez tablica, fotografisanje glasackih listica, Predsednik AV kao nosilac svih lista od mesne zajednice do republike, lazna opozicija kojoj SNS namice glasove, organizovano glasanje u firmama, paketi, bonovi socijane pomoci, doktorski pregledi za glas, ogroman broj kriminlaca koji je u semi ili u saci zbog postupaka koje vodi SNS sudovi, ucene radnim mestima, obecanja radnih mesta, 24-casovno blacenje svakog ko nije za Vucica po medijima, obilna budzetska pomoc SNS medijima i neprestane inspekcije za nezavisne medije …)

  27. Bojkot, naravno, to mu oduzima legitimitet! I to je početak kraja tiranina!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.