“Bolje da je Palma za Nobela predložio Betovena ili Šopena“ 1

Degutantni predlog da se u 2021. godini Nobelova nagrada za mir dodeli onome koji je svojevremeno zagovarao ubijanje „sto za jednog”, poručuje za Danas Lidija Martinović, predsednica Pokreta slobodna Srbija, koja komentariše izjavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čelnik Severne Makedonije Zoran Zaev i prvi čovek Albanije Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir zbog inicijative Otvoreni Balkan.

Prema rečima Martinović, očigledno je da Marković, protiv koga je istraga za pedofiliju i podvođenje volšebno zamrla, bez ikakve sumnje, ovakvim ulizičkim predlogom, “vraća uslugu svom donu”.

– Jedina nagrada za koju će Pokret Slobodna Srbija predložiti nesuđenog laureata, biće višedecenijski radni boravak u Zabeli, nakon suđenja za sve zločine koje je počinio protiv građana i države Srbije – tvrdi Martinović.

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan kaže da ga čudi da Dragan Marković Palma nije za Nobelovu nagradu predložio Betovena ili Šopena.

– Ponizno pozicioniranje koalicionih partnera SNS-a govori o tome da im postaje jasno kako ova vlast neće doveka trajati – smatra Movsesijan.

Podsetimo, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama „zaslužuju Nobelovu nagradu za mir“ zbog inicijative „Otvoreni Balkan“, izvestila je Beta. Marković je ocenio da je to „najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina“, kojim se, kako je naveo, obezbeđuje mir na Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari