Borelj: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine zahteva političku hrabrost obe strane

Ostavite komentar


  1. Drzi se ti rezolucije 1244 moj Borele, vucic nema pravo da prizna Kosovo.

    1. Postojao je jednom covek, njujorcanin, po imenu Dzordz Parker, koji je krajem 20. veka pokusao da proda Bruklinski Most (onaj njujorski, sto spaja Menhetn i Bruklin) grupi imigranata sa ne bas dobrim engleskim.
      Borel i ekipa ocigledno nikada nisu culi za ovu poznatu istorijsku licnost?! :))))

  2. Ako se to naziva politicka hrabrost kojom vi ohrabrujete davanje nezavisnosti delu nase otete teritorije po meni je ti vas cinizam i potkopavanje Srbije.A posebno sto je nemoguce da to bude trajno resenje vec stalna rana za srpski narod.

    1. Ko je „oteo“deo teritorije? Ljudi koji tamo žive? Pa zašto ne preokrenete situaciju,nagovorite kosovske Albance da se dobrovoljno odreknu statusa koji su vojnim putem ostvarili?

  3. A sve sto je rekao svodi se na to da Srbija prizna deo svoje kao nezvisnu drzavu. Ovde se ne radi samo o KiM jer bi posle priznavanja usledilo gasenje Republike Srpske i odvajanje Raske oblasti a i Vojvodina bi bila pod znakom pitanja. Nama je kao narodu ugrozen opstanak i moramo da se banimo. Priznanje Kosova od strane Srbije ne dolazi u obzir, nikada, jer bi to znacilo kraj nase drzave ili njeno svodjenje na „beogradski pasaluk“.

  4. Ja sam slusao live Borela koji je medju ostalog izjavio da „normalizacija odnosa Srbije i Kosova zahtjeva politicku hrabrost obiju strana “ ali, zvanicni Beograd to namjerno preokrene i naredi medijima da pisu .. „normalizacija odnosa Beograda i Pristine …“
    Ovo .izjava Borrla Srbije i Kosova za Srbiju i njene zvanicnike dodje kao NATO bombe u srpske ciljevd a izmisljeni izraz srpskih medija
    “ Beograd i Pristina “ dodje kao raketiranje NATO ciljeva od srpske soldateske zemlja – zrak koje nisu stigle ni do pola puta

  5. Pitanje za gospodina Bore lija ..
    šta znači Vaša poruka …da obe strane u pregovorima moraju..treba da…imaju hrabrosti ..u pristupanju tom pitanju
    .Mogu da zaključim..nakon ovoga da Evropa nema autoriteta za rešavanje tog pitanja …..
    Ako Evropa ima mandat na osnovu rezolucije UN..za pitanje Kosova …mogu da zaključimo da EU…nema kalibar političara ..ni „pristupne. ..politike“..i kapacitet svojih pregovarača za okončanja ..pregovora ..ili nastavak istih..u ne.dogled!!??

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.