Borislav Novaković Vulinu: Novi Sad postao Eldorado i sigurna kuća za kriminalce 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ/DS

Predsednik GO Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo ministru policije Alekdandru Vulinu povodom hapšenja načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića u kome se ističe da je kao ministar policije Vulin dužan da obrazloži četiri sporna momenta, koja su od početka pratila ovo kadrovsko rešenje.

Novakovićevo otvoreno pismo prenosimo:

„Prvo, nije nikakva tajna da je Slobodan Malešić u lično dobrim odnosima sa Zvonkom Veselinovićem, najozloglašenijim kriminalcem u ovom delu Evrope. Zvonko Veselinović je lično u Novom Sadu upleten u sve velike poslove građevinske mafije. Zbog toga je bilo potpuno jasno da Slobodan Malešić nije u naš grad poslan da poštuje zakon, nego da štiti kriminalce.

Drugo, od rane mladosti Slobodan Malešić je lični prijatelj Nebojše Petrića, vlasnika kompanije Galens, koja je urbanistički i građevinski okupirala i razorila Novi Sad uz neskrivenu podršku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Svakoj gradnji kompanije Galens predhodi promena urbanističkih planova, kojom se podiže spratnost, kubatura i stepen izgrađenosti na parcelama koje je ona pre toga kupila.
Policija i tužilaštvo ćute. Novi Sad knjiži štetu, a kompanija Galens profit!

Treće, Slobodan Malešić je u Novi Sad spušten padobranom. Pre nego što će biti imenovan za načelnika PU Novi Sad, nije imao nijedan sekund profesionalnog iskustva u našem gradu.
Podsećam da je tu praksu utemeljila Dijana Hrkalović, kada je smenjen Stevan Krstić, koji je celu karijeru proveo u Novom Sadu, a nametnut je Siniša Radaković, koji je pre toga bio prvi policajac opštine Vračar.

Ima li u našem gradu ijedan policajac koji je profesionalno stasao u Novom Sadu i koji svojom stručnošću zaslužuje poverenje ili ćete stalno pinižavati ovaj grad uvezenim i koruptivnim rešenjima?

Četvrto, Slobodan Malešić je u vrlo kratkom vremenskom intervalu, posle Milorada Šušnjića, drugi vodeći čovek novosadske policije, koji je uhapšen.

U međuvremenu, Novi Sad je postao eldorado i sigurna kuća za kriminalce!

Postavljam pitanja:

Dokle će Novi Sad biti poligon za „bezbednosne eksperimente“?!

Kada će se prestati sa praksom „kadrovskih rešenja“ koja podrazumevaju višak lojalnosti i manjak profesionalnosti?!

To je način da kriminalci budu bezbedni, a građani nezaštićeni!
Vidi, gari, ne može!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari