Borko Stefanović o stavljanju šefa BIA Vulina na crnu listu SAD: Vučić će morati da se odrekne štetnog i destruktivnog prijatelja 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Zamenik predsednika SSp Borko Stefanovićć za Danas kaže da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić morati da se odrekne štetnog i destruktivnog prijatelja.

On povodom vesti da je šef BIA Aleksandar Vulin stavljen na listu sankcija američkog Ministarstva finansija kaže da je to potvrda da Vulin nije čovek koji je smeo da bude ni blizu državnih funkcija.

– Stavljanje Vulina kao direktora BIA na crnu listu i moguće sankcije za sve koji sarađuju sa njim je potvrda da je Vulin čovek koji nije ni smeo da bude ni blizu odgovornih državnih funkcija a kamo li da se brine o bezbednosti građana Srbije. Ovako nešto u Evropi nije viđeno dugo i jasno je da je neviđena šteta i blam za našu zemlju da joj tajnu službu vodi čovek koji se označava kao učesnik u korupciji i švercu narkotika – navodi Stefanović.

Prema njegovim rečima, on na ovoj listi je dokaz koliko ova vlast suštinski ruši naše državne interese zbog očuvanja svojih privilegija, korupcije i kriminala i pljačke.

– Vučić će morati da se odrekne štetnog i destruktivnog prijatelja ako misli na interes države. Ako ne, onda će nastaviti da gura našu zemlju dublje u izolaciju i ugrožavanje naših interesa – zaključuje on.

Podsetimo, na sajtu Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD se između ostalog navodi da je Vulin osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno u širenju ruskog malignog uticaja u Srbiji, i umešan u ”međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari