Borko Stefanović o Vučićevoj izjavi: On je svestan da pritisak iz međunarodne zajednice stiže 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je za N1 da Vučić pokušava da stvori utisak kao da je sve uobičajeno i da u to ubedi pre svega svoje birače.

Izborna prevara je, kako je naveo Borko Stefanović, toliko očigledna, dokumentovana od strane OEBS i posebno CRTE da Evropska unija neće progledati kroz prste režimu.

„Nisam siguran da mu je paralela sa Gonzalesom najbolja, niti se to može porediti, niti je isto vreme, niti je ista situacija, niti su isti gradovi u pitanju, niti je ovo ista Srbija. Tako da, u principu, on je svestan da pritisak iz međunarodne zajednice stiže, da je taj pritisak baziran na tome što vlast nije ispunila nijednu od preporuka međunarodnih tela, tako da ovo što sada svedočimo, izjave iz vrha vlasti su u stvari samo pokušaj da se pokaže sopstvenim biračima da je sve u redu, da nikad nije bila „čistija pobeda“ i tome slično, to su sve besmislice i potpuno promašivanje suštine“, rekao je Stefanović za N1.

Borko Stefanović o Vučićevoj izjavi: On je svestan da pritisak iz međunarodne zajednice stiže 2
Foto: Printscreen/Pink

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, obilazeći radove na Iriškom vencu, da ga je baš briga za to ko spolja želi drugačiju vlast i opoziciju.

„Mene interesuje šta građani Srbije govore. I ako mislite da ću kao oni da kažem utata šta strani mediji kažu o njima. Neću. Nek se bave sobom i svojim problemima“, istakao je Vučić.

On je odgovarajući na pitanje o zamerkama nemačkih medija na račun opozicije i pitanje da li treba narod u Srbiji da se menja rekao da je „bolje da ih boli glava zbog njihovih problema, a ne naših“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari