Borko Stefanović: SNS i SPS danas pokazale da se protive članstvu Srbije u EU 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović izjavio je danas da je odbijanje Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) da podrže rezoluciju o usaglašavanju spoljne politike s politikom Evropske unije i uvođenju bar delimičnih sankcija Rusiji pokazalo da su te dve stranke protiv članstva Srbije u EU.

Stefanović, koji je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, rekao je da je odbijanje SNS i SPS da podrže tu rezoluciju pokazalo i da su oni za izolaciju Srbije, dalje propadanje, siromaštvo i korupciju, a sve u cilju da jedino tako mogu ostati na vlasti i postojati kao politički subjekt, saopštio je SSP.

„Danas smo videli jednu novu, veliku, široku koaliciju ekstremnih desničara i SNS i SPS, jer su na potpuno identičnim pozicijama izolacije i propadanja Srbije i protiv evropskih integracija Srbije“, kazao je Stefanović.

On je istakao da je jedina razlika između njih što Dveri, Zavetnici, POKS i Novi DSS otvoreno kažu da su protiv EU, a SNS i SPS nemaju hrabrosti da to kažu otvoreno, ali kako je ocenio rade sve da Srbija nikada ne bude članica EU, što se danas videlo.

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije ranije danas nije usvojio rezoluciju o usklađivanju spoljne politike sa EU po pitanju sankcija Rusiji, koju je predložio Stefanović.

Poslanici su odbacili i predloge rezolucija desnih opozicionih stranaka Dveri i Zavetnika – o novoj spoljnoj politici, zabrani korišćenja jednostranih sankcija kao instrumenta u spoljnoj politici, kao i rezoluciju o jačanju saradnje sa Rusijom. Većina je bila uzdržana prilikom glasanja i o ovim predlozima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari