Borske političke stranke biće na zajedničkoj listi na lokalnim izborima 1Foto: Narodna stranka Bor

Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju i UG “Borani se pitaju” imaće zajedničku izbornu listu za lokalne izbore. Uskoro će potpisati koalicioni sporazum kojim će precizno definisati pojedinosti radi uspešnog izlaska na izbore.

Borane ove godine očekuju lokalni izbori, budući da su prethodni održani početkom marta 2018. godine.

Zajednički izlazak na predstojeće izbore, potpisivanjem sporazuma, potvrdili su Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju i UG “Borani se pitaju”.

-Polazeći od aktuelne političke situacije, nagomilanih ekoloških i nerešenih imovinsko – pravnih problema velikog broja građana, političkih pritisaka koje aktuelna vlast vrši prema neistomišljenicima, ucenjivanja građana zarad egzistencije, izražene korupcije na svim niovima, i velikih nepravilnosti na prethodnim lokalnim izborima, mi smo kao odgovorni ljudi sklopili sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore – pojasnio je Danasu Dragan Marković iz Narodne stranke.

Potpisanim sporazumom je predviđeno objedinjavanje zajedničkih kapaciteta, znanja i ideja.

Zajednička će im biti izborna lista, vođenje predizbornih aktivnosti i kampanje i  izborni štab uz uvažavanje i saradnju.

Prema rečima  Markovića, potpisnici sporazuma o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, zajednički će organizovati obuku za članove biračkih odbora radi uspešne kontrole biračkih mesta, a u slučaju izbornih nepravilnosti zajednički podnose prigovore GIK-u.

Prema sporazumu, potpisnici će saradnju nastaviti u organima grada Bora zastupajući i sprovodeći svoj program na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-Potpisnici ovog sporazuma otvoreni su za saradnju sa drugim organizacijama i pojedincima koji predstavljaju opoziciju aktuelnoj vlasti i pozivaju ih da se priključe u borbu za smenu lokalne vlasti – ističu potpisnici najvljujući skorašnje potpisivanje Koalicionog sporazuma sa precizno navedenim pojedinistima radi uspešnog izlaska na lokalne izbore u Boru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari