Boško Obradović: Petar Petković je mali simbol velikog poraza odlazećeg režima 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Lider Dveri Boško Obrdović nazvao je degutantnim optužbe da je lažni patriota, ocenivši da . lažni patriotizam „može biti samo ona politika koja je potpisala Briselski i Vašingtonski sporazum i prihvatila francusko-nemački plan o priznanju lažne države Kosovo, a to je upravo politika SNS“.

„Nazivanje bilo koga lažnim patriotom, a pogotovo mene i ljude koji su se okupili u Nacionalnom okupljanju, od strane Petra Petkovića je više nego degutantno“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Obradović je istakao da Petar Petković, „kao direktor Kancelarije za KiM, ne čini ništa kako bi olakšao život Srbima na Kosmetu, već se jedino bavi pisanjem saopštenja u kojima napada patriotsku opoziciju kako bi pokušao da opravda propalu politiku aktuelne vlasti“ prema Kosovu.

Sa druge strane, na Kosovu se, po Obradovićevoj oceni, „dešava prava humanitarna katastrofa, jer Srbi ostaju bez hrane i lekova, a u bankama nema dovoljno novca za isplatu plata radnicima“.

„Petkovića niko više ni ne doživljava kao direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ponajmanje Srbi sa Kosmeta koje je Petković ostavio na milost i nemilost Kurtiju i njegovim separatistima, koji iz dana u dan upadaju u kuće, hapse i maltretiraju Srbe na KiM“, naveo je Obradović.

On je ocenio da je Petković „mali simbol velikog poraza odlazećeg režima, a ostaće upamćen, kao i kompletna sadašnja vlast, po potpunom izostanku rešenja za KiM, a pogotovo za Srbe koji tamo žive“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari