Boško Obradović: Vučićev strah od izbora i Dačićevo asistiranje svakoj kapitulaciji 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Svi se sećamo koliko puta za ovu deceniju SNS vlasti su održani vanredni izbori u Srbiji. Oni su čak postali redovna pojava na srpskoj političkoj sceni. Ali, ovoga puta, nakon prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo, vanredni izbori se više ne pominju, navodi u saopštenju predsednik Dveri Boško Obradović.

Prema njegovom mišljenju, dva su moguća razloga za to.

„Aleksandar Vučić je svestan sopstvenog pada rejtinga zbog kapitulacije pred novim zapadnim ultimatumom i odlaže suočavanje sa tom činjenicom, ili su zapadni mentori aktuelne vlasti u Srbiji zapretili da nema izbora dok se francusko-nemački sporazum ne primeni u potpunosti. Bilo kako bilo, Vučić je po ko zna koji put prekršio svoje obećanje koje je ovoga puta glasilo da će vanrednih izbora biti ako ih traži opozicija“, navodi on.

Kako dodaje, državotvorni blok patriotske opozicije, okupljen oko Novog DSS, POKS, Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri, koji je na prošlim izborima zajedno osvojio preko 15 odsto glasova, već nedeljama traži ostavku predsednika Republike i Vlade Srbije i vanredne izbore na svim nivoima, ali odgovora nema.

„Na Andrićevom vencu i u Nemanjinoj 11 zavladao je muk. Nekada borbeni Vučić, uvek spreman na vanredne izbore, više ne sme ni da pomene tu mogućnost, a kamoli da ih organizuje. A to je jedino pošteno i demokratsko rešenje za aktuelnu političku krizu izazvanu prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma u Briselu 27. februara i Aneksa o primeni Sporazuma 18. marta u Ohridu. Vladajuće stranke na prošlim izborima nisu pominjale da će prihvatiti ovakav sporazum, što je dovoljan razlog za vanrednu proveru izborne volje građana. Pa neka vladajuća većina na novim izborima kandiduje svoju novu politiku priznanja lažne države Kosovo i mogućeg uvođenja sankcija Rusiji, koje je najavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić“, saopštava Obradović.

On kaže da ovo ne bi bila njegova i SPS-ova prva kapitulacija i izdaja srpskih nacionalnih interesa.

„Dačić je bio deo Miloševićeve vlasti koja je izdala Republiku Srpsku Krajinu, bio je deo DOS-ovog režima pljačke i ekonomskog pustošenja države, lično je potpisao protivustavni i izdajnički Briselski sporazum 2013. godine, a danas asistira Vučiću u prihvatanju novog zapadnog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo i uvođenju sankcija Rusiji. Ne zaboravimo da Vučić danas nema većinu bez Dačića i da je odgovornost obojice za kršenje Ustava i kapitulaciju u svemu ovome danas zajednička“, zaključuje Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari