Bošnjak: Ugljanin zamenjuje teze 1

Obraćanje međunarodnim organizacijama i optužbe Bošnjačkog nacionalnog veća da vlast u Srbiji sprovodi „opasnu kampanju linča prema Bošnjacima“ je najobičnija zamena teza i deo kampanje pred izbore za nacionalne savete manjina koji će biti održani na jesen.

Ovoje za Radio Slobodna Evropa rekao državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Ivan Bošnjak.

„Ovo je samo još jedna u nizu izjava Sulejmana Ugljanina (predsednika BNV-a) koja nimalo ne doprinosi niti boljem radu Bošnjačkog nacionalnog veća, niti pozitivnoj političkoj kulturi. To nije samo deo kampanje, nego i skretanje u nepotrebni i prevaziđeni nacionalizam i oštru retoriku. Srbija nije, niti će biti negativno raspoložena prema pripadnicima nacionalnih manjina“, navodi Bošnjak.

Bošnjačko nacionalno veće je pozvalo Evropsku uniju, OEBS, Ujedinjene nacije i druge međunarodne organizacije da preduzmu konkretne mere da bi se sprečile negativne posledice „opasne kampanje linča prema Bošnjacima“, povodom otkazivanja posete potredsednika Vlade Kosova i ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru, gde je trebalo da govori na skupu BNV.

„Upravo su međunarodne organizacije koje su navedene u ovoj izjavi prepoznale naš dosadašnji rad, a politika prema nacionalnim manjinama jedan je od najjačih aduta sa kojima ćemo ući u Evropsku uniju“, navodi Bošnjak.

On dodaje da odluke o posetama donose predstavnici izvršne vlasti, i da će se u skladu sa tim i nadalje odvijati sve diplomatske aktivnosti.

„Na ovaj način istupati u javnost i praviti parcijalne dogovore u cilju nekakve političke promocije nikome ne odgovara“, rekao je Bošnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari