Božić (SNS) izrazila žaljenje što POSP nije konstatovao napredak Srbije u evropskim integracijama 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Potpredsednica delegacije Srbije u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) EU i Srbije Sandra Božić je danas izrazila žaljenje što na dvodnevnom sastanku u Beogradu „nije konstatovan napredak Srbije u evropskim integracijama“, saopštila je Skupština Srbije.

Kopredsedavajuća POSP-a Alesandra Moreti je rekla prethodno danas da u evropskim integracija Srbije nema napretka od 2021. godine.

Božić, poslanica vladajuće Srpske napredne stranke je u saopštenju podsetila i da je Srbija usvojila set reformskih zakona u oblasti pravosuđa.

„Žao mi je što nismo konstatovali napredak za koji kopredsedavajuće tvrde da nije ostvaren od 2021., a u to se ne ubrajaju ni setovi pravosudnih zakona, doneti u okviru reforme pravosuđa kao ni sporazumi doneti u okviru Berlinskog procesa“, rekla je ona.

Moreti je kazala i da su sloboda izražavanja, sloboda šampe, nezavisno sudstvo i borba protiv korupcije nešto što mora da bude na dnevnom redu i to, kako je navela, ne samo u zakonskim tekstovima već u primeni i stvarnom životu.

Podsetila je na, konferenciji za novinare sa takođe koopredsedavajućom POSP-a Marinikom Tepić, da se Srbija, po pitanju sankcija Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu, nije pridružila sankcijam EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari