Božović: Opozicija da se ujedini 1Foto: Medija centar

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović ocenio je danas da je opozicija svakog meseca spremna na fer i demokratske izbore, ali je veliko pitanje kakvi će biti beogradski izbori ako se njihov datum najavljuje na strančkim organima Srpske napredne stranke, zbog čega poziva sve stranke gradjanske, proevropske i prodemokratske orijentacije da se ujedinje na predstojćhe izbore.

Ovo je prilika koju ne smemo da propustimo, rekao je Božović novinarima u Skupštini Srbije i predočio da nema nijednu zvaničnu informaciju o održavanju beogradskih izbora jer jedna stranka na svojim organima donosi države odluke koje se sprovode u delo.

To je demonstracija sile i moći, SNS može i sutra da kaže biće izbori 10. decembra ili kog drugog datuma, a mogu da proglase rezultate, sve je moguće, rekao je Božović.

Mi ćemo se truditi i daćemo sve od sebe, iako nisu fer uslovi da sačuvamo institucije, dom gradjana u Beogradu, ali je situacija teška i apelujem na opoziciju da se urazumo da se sastanemo, razgovaramo i napravimo dogovor, rekao je Božović.

Pokazali smo na predsedničkim izborima sa 11 stranaka opozicije da Vučić nema većinu u Beogradu. Imamo većinu i od nas zavisi da li ćemo uzeti Beograd, ocenio je on.

Božović je apelovao na opoziciju da sedne za sto i rekao da je DS otvorena za razgovore koliko danas, jer je to odgovornost gradjanima koji deceniju živi u siromaštvu i bedi.

Ovo je test za opoziciju da li će pokazati odgovornost, ujediniti se i pobediti režim, rekao je on.

Božović dodaje da joć nije bilo kontakata izmedju stranaka opozicije, koje treba da se ujedine u široki front i pobede SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari