Brnabić: Sankcije Rusiji ne bi uticale na sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija plaća cenu neuvođenja sankcija Rusiji, ali da sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom ne bi bio drugačiji ni da je to urađeno.

„Da li nas neuvođenje sankcija košta, da, i Srbija plaća tu cenu. Ali sporazum ne bi bio ni za jotu drugačiji, to nema veze sa tim. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio iskren kada je objašnjavao građanima. Mi plaćamo određenu cenu kroz to što smo mogli dobiti bolju cenu za državne obveznice, povoljnije kredite, više investicija“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Brnabić je rekla da se „uvek plaća cena nezavisne politike“ i da bi sporazum bio drugačiji da nije bilo Aleksandra Vučića, jer je on tu temu stavio na dnevni red i izborio stvari za koje se mislilo da su nemoguće, pa danas svetski zvaničnici govore „da nije priznanje Kosova, već je reč o normalizaciji“.

Premijerka Srbije rekla je da novi narodni pokret za državu koji osniva Vučić, za ideju ima „nastavak borbe za jaku samostalnu Srbiju u kojoj će nastaviti da rastu plate i penzije i u koju se ljudi vraćaju“.

„Pokret je za mene način da okupite ljude koji ne žele da budu deo stranaka a veruju u takvu Srbiju. To nije zamena za SNS, pokret je mnogo veći i značajniji od bilo koje stranke, on je nadstranački i SNS je ideju zdušno podržao“, rekla je Brnabić.

Ona je najavila povećanje plata, penzija, nova radna mesta, puteve i nove investicije na jugu Srbije, kao i sastanke sa ruskim IT kompanijama koje su došle da rade u Srbiji.

Na pitanje da prokomentariše 20 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića, Brnabić je rekla da je to užasno ubistvo pokazalo koliko je bespomoćna bila država.

„Da vam ubiju predsednika vlade u dvorištu vlade, pokazuje stanje u državi. Danas smo mnogo, mnogo, mnogo daleko od toga“, rekla je Brnabić.

Upitana da li će podržati predlog Stranke slobode i pravde za zakon o alimentacionom fondu i zakon o roditelju negovatelju, ona je rekla da „nema problem da pogleda predlog“, ali i pitala zašto to nisu uradili „dok su bili na vlasti“.

Premijerka Srbija nekoliko puta je pozvala građane da se priključe novom pokretu, a rekla je i da ne zna da li će biti izbora i kada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari