Brkić: Sindikati nemaju šta da traže na izborima

Ostavite komentar


  1. U razvijenim zemljama poslodavac određuje pravila igre , ali sindikati pokušavaju da izdejstvuju za svoje članove što bolju poziciju ( ako ima potrebe za tim ) , i u nekim slučajevima se dogovaraju sa poslodavcem . To je istina

  2. Zanimljiv pogled na zakone o radu Republike Srbije. Zasto bi bilo kog radnika zanimala pravila i obicaji u Juznoj Koreji? Pisac svojim stavovima koje sa vremena na vreme izlaze na vasim stranicama negativno utice na ljude koji su vec sludjeni tajkunskim kapitalizmom

  3. Njemu ideoliški bliski su Srbiju urnisali, važno jeMiloševića spomenuti kao da je Srbija, Srbija budala kratke pameti.

  4. Nerazvijene drzave i narodi koji nisu kreativni i koji nisu sposobni da stvore proizvod koji hoce da kupi neko iz inostranstva nemaju sta da traze u kapitalizmu. Za nas je liberalni socijalizam. A u demokratiji vlast vrsi vecina, ukljucujuci i mogucnost da to bude radnicka klasa. To vam se ne dopada, ali priviknucete se. Liberalni socijalizam je poredak u kome vlast drze radnicke partije i pokreti. Sustina je u tome da krupan tajkunski kapital nema pristupa projektima koji se finansiraju iz budzeta. Drzavne firme bi zaposljavale veliki broj radnika i obavljale sve komunalne poslove. Privatnici bi zaradjivali na trzistu, koga ionako velicaju. Drzava bi na svaki nacin podrzavala privatne firme koje izvoze robu ili usluge. U cilju odrzanja sistema uvelo bi se krivicno delo za ugrozavanje prava radnika. Ne bi smeo niko da radniku isplati visoku platu, a potom da mu trazi da vrati jedan deo u kesu. Za to bi robija bila 20 godina, jer sa takvima nema razgovora. Javno privatno partnerstvo bi bilo zabranjeno. Skolstvo bi moralo da se znacajno unapredi, jer je sadasnje formirano po zahtevima globalista sa ciljem unistenja naroda. Isto vazi za zdravstvo. Mora se pokrenuti sopstvena farmaceutska industrija za proizvodnju antobiotika, osnovnih lekova i vakcina. Pokrenula bi se izgradnja drzavnih stanova za radnike i drzavne sluzbenike, bez prava otkupa i bez sticanja stanarskog prava. Favorizovala bi se naselja na periferiji sela i omogucila bolja povezanost gradskog i seoskog stanovnistva sa ciljem zajednickog ulaganja u proizvodnju hrane. Vojska bi bila profesionalna.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.