Ana BrnabicFoto: Beta/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Li Đeungom o produbljivanju bilateralne saradnje i partnerskih odnosa, pre svega na polju ekonomije i privredne saradnje.

Kako je saopšteno iz vlade Srbije, ambasador Li je rekao da postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu i da je plan ambasade da nastavi da promoviše Srbiju kao investicionu destinaciju.

Ambasador Li naveo je da je budućnost u razvoju „pametnih gradova“ u cilju kvalitetnijeg života građana i da postoji prostor za partnerstvo dve države u ovoj oblasti.

Brnabić je izrazila uverenje da će tokom mandata ambasadora Lija, dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblasti IT industrije, u kojoj Koreja postiže izuzetne rezultate i umnogome može da doprinese razvoju tog sektora u Srbiji.

Brnabić je ocenila da je Srpsko-korejski informatički centar u Beogradu primer dosadašnjeg kooperativnog rada dve države i zahvalila ambasadi i vladi Koreje na podršci koju su kroz rad ovog centra pružili digitalizaciji i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji.

Dvoje sagovornika razgovarali su o produbljivanju saradnje i u drugim oblastima poput elektronske uprave, energetike i zaštite životne sredine, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari