Brnabić: Intenzivnije reforme u oblastima vladavine prava 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa britanskim ministrom Forin ofisa za Evropu i Ameriku Alanom Dankanom, koji je istakao da će Velika Britanija nastaviti da pruža podršku evrointegracijama Srbije i po izlasku iz Evropske unije (EU).

Dankan je pohvalio napredak koji je Srbija postigla u reformskim procesima i napore države da putem reformi postigne bolji životni standard građana i sigurno poslovno okruženje za nove investicije, navodi se u saopštenju.

Cilj Velike Britanije, ocenio je on, je nastavak saradnje i jačanje bilateralnih odnosa sa Srbijom, kao i svim dosadašnjim partnerima i državama.

Brnabić je rekla da je Vlada Srbije posvećena intenzivnijim reformama u oblastima vladavine prava i pravosuđa, kao i javne uprave, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o reformi pravosuđa, Brnabić je navela da se radi na usvajanju preporuka Venecijanske komisije i da veruje da će posao biti završen do kraja godine.

Sagovornici su istakli značaj normalizacije odnosa Beograda i Prištine i donošenje konačnog rešenja koje će obezbediti stabilnost regiona i omogućiti sigurnu budućnost za sve njegove građane.

Brnabić je ocenila da je Srbija spremna za pronalaženje kompromisnog rešenja kojim će se prevazići zamrznuti konflikt i postići trajna stabilnost regiona.

Ona je naglasila važnost implementacije sporazuma prištinske strane, pre svega, kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je zahvalila na podršci koju Vlada Velike Britanije pruža kroz Fond za dobru upravu, kao tehničku pomoć reformama s ciljem unapređenja poslovnog okruženja, reforme pravosuđa i jačanja političke i ekonomska stabilnosti države.

Za Srbiju je od posebne važnosti, kako je objasnila Brnabić, podrška koju Fond pruža e-upravi, kao mehanizmu za snažniju borbu protiv korupcije i transparentniju državnu upravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari