Brnabić: Na zasedanju Interparlamentarne unije i o šteti za međunarodni poredak proglašenjem nezavisnosti Kosova 1EPA-EFE/Olivier Matthys

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je danas predsedavala delom generalne debate Interparlamentarne unije u Ženevi, istakla je da je bilo važno što se u tom telu čulo o NATO bombardovanju SRJ i šteti koja je nastala za međunarodni poredak proglašenjem nezavisnosti Kosova.

„Pogodilo se da su u vreme mog predsedavanja zasedanjem govorili potpredsednik Svenarodnog kongresa Kine, kao i predstavnik Rusije Konstantin Kosačev. Bilo je zanimljivo čuti ta dva izuzetno važna govora, i da predsedavam upravo kada je Kosačev pričao o 25. godišnjici Nato agresije na SR Jugoslaviju i šteti koja je načinjena za međunarodni-pravni poredak jednostranim proglašenjem nezavisnosti tzv. Kosova“, rekla je Brnabić novinarima.

Najavila je će se u Ženevi sastati i sa predsedavajućim parlamenta Malte, zemlje koja predsedava Oebsu.

„Imaću sastanak sa predsedavajućim parlamenta Malte, važne teme razgovora biće Savet Evrope i naša saradnje sa Oebsom. Očekujemo da ministar spoljnih poslova Malte poseti Srbiju tokom aprila“, rekla je Brnabić.

Prenela je i da je u Ženevi razgovarala sa delegacijom Kine, koju je predvodio potpredsednk Svenarodnog kongresa te zemlje Si Jao, ukazujući da je taj sastanak zapravo bio deo priprema za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, na poziv Aleksandra Vučića.

„Ta poseta nam se približila, biće izuzetno važna političi i ekonomski“, rekla je Brnabić, dodajući da je predsednik Vučić insistirao da što pre dođe do te posete.

Dodala je i da će saradnja između paralamenata Srbije i Kine nastaviti da jača i u narednom periodu.

„Da trasiramo put koji je nama mnogo toga dobrog doneo, jer je u poslednje tri godine, Kina najveći pojedinačni strani investitor u Srbiji“, rekla je Brnabić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari