Brnabić u Ženevi imala radni ručak sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma 1Foto FoNet/Vlada/Peđa Vučković

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je da je danas u Ženevi imala radni ručak sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Borgeom Brendeom.

Ona je u izjavi za medije tokom drugog dana posete Ženevi, gde je juče učestvovala na 148. skupštini Interparlamentarne unije, kazala da je sa Brendeom razgovarala o geopolitičkim okolnostima u svetu i Evropi.

„Svetski ekonomski forum je otvorio jedan od centara za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu. Mi imamo i zajedničku konferenciju o veštačkoj inteligenciji i biotehnologiji koja će ove godine treći put zaredom da se održi u Beogradu. Razgovarali smo o tome koga od najboljih stručnjaka da na tu konferenciju pozovemo“, kazala je Brnabić.

Ona je dodala da se srpska ekonomija može opisati otpornom u teškim i izazovnim vremenima, što unosi sigurnost za strane i domaće investitore.

„Sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana Sahibom Gafarovom smo potvrdili dobre prijateljske, partnerske odnose na novou strateškog partnersrva. Dogovorili smo da preko radnih tela i odbora parlamenata pokrenemo saradnju u oblastima ekonomije i energetike“, kazala je Brnabić.

Dodala je da je danas imala i dobar sastanak sa predsednikom parlamenta Egipta, Hanafijem Alijem Džebalijem sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje.

„Egipat je izuzetno važno tržište za naše poljoprivrednike“, kazala je ona i dodala da će večeras razgovarati sa predsednikom parlamenta Malte i potpredsenikom Svekineskog narodnog kongresa.

Brnabić je juče imala bilateralne sastanke sa predsednicom Interparlamentarne unije koja je predsednica parlamenta Tanzanije Tulijom Akson, predsednicom belgijskog senata Stefani D’Hoze i predsednikom irskog senata Džerijem Batimerom, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari