Brnabić: Izuzetna saradnja sa Južnom Korejom u oblasti digitalizacije i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da postoji izuzetna saradnja sa Južnom Korejom u oblasti digitalizacije i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji, i istakla da će dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblastima IT i automobilske industrije, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je razgovarala sa specijalnim izaslanikom Vlade Кoreje i predsednikom i izvršnim direktorom korporacije Кia Hoom Sungom Songom, i navela da postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu, koje su našu zemlju prepoznale kao dobru investicionu destinaciju, istaknuto je u saopštenju.

Predsednica vlade ocenila je da bilateralne odnose naših zemalja karakteriše intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou i kontinuirano jačanje političkih, ekonomskih i kulturnih veza.

Direktor korejske korporacije istakao je da je prepoznao Srbiju kao zemlju lidera u regionu kada su u pitanju strane investicije i da je moguće razmotriti okvire za neku buduću saradnju u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije.

Кorejska delegacija izvestila je predsednicu vlade i o kandidaturi Кoreje za organizaciju izložbe EXPO 2030. godine u Busanu.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Južne Кoreje u Srbiji Li Đeung.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari