Ana Brnabićfoto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je povodom potpisivanja „tehničkog dokumenta“ sa Rusijom protiv Srbije podignuta „histerija i lavina komentara“ iako je reč o „planu konsultacija“, a da niko iz međunarodne zajednice nije komentarisao to što je Srbija najavila da neće priznati rezultate referenduma koje Rusija sprovodi na teritoriji Ukrajine.

Brnabić je za televiziju Pink izjavila da su takve reakcije iz Evropske unije stigle nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama“, kao reakcija na njegov „hrabar i iskren govor“.

Prema njenim rečima, predstavnici međunarodne zajednice i EU su „nakon govora Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini tražili razlog“.

„Jedan pokazatelj koliko je to besmisleno je upravo ovo danas. Rekli smo jasno da Srbija neće priznati rezultate referenduma. Nešto što je pokazatelj do koje mere se jedna država pridržava međunarodnih prava i principa, to niko ne komentariše, i s druge strane tehnički sporazum koji je izazvao histeriju i lavinu komentara. Priča se o posebnoj deklaraciji Evropskog parlamenta, i da je to razlog da se zaustave pregovori“, kazala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari