Brnabić: Oni koji protestuju protiv Rio Tinta, doveli su ga u Srbiju dok su bili na vlasti 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su oni koji danas protestuju protiv projekta Rio Tinta, tu kompaniju i doveli 2004. godine u Srbiju, dok su bili na vlasti.

„Dakle, kakve veze Rio Tinto ima sa Srpskom naprednom strankom, (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem ili sa mnom, kad smo mi taj projekat nasledili“, kazala je Brnabić za TV Pink.

Premijerka je ocenila da su protesti protiv Rio Tinta „čista politizacija“ i gluposti koje nemaju veze sa istinom.

„Odakle im informacija o tim apokaliptičnim scenarijima. Kako se uopšte litijum dobija iz jadarita, to je novi mineral, još neistražen dovoljno. Ali imamo ljude koji sve odmah znaju, ali dobro, ovde (u Srbiji) je demokratija i svako ima pravo na mišljenje“, rekla je  Brnabić.

Ona je istakla da će o projektu Rio Tinta odlučivati gradjani na nakon procene studije za zaštitu životne sredine.

Brnabić: Na programskim načelima stranke radilo 50 ljudi, jasna slika šta treba uraditi za Srbiju do 2030. godine

Premijerka Srbije i poverenica vladajuće Srpske narodne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić izjavila je da je na programskim načelima stranke, koja će biti danas predstavljena, radilo 50 ljudi i da sada imaju potpuno jasnu sliku šta treba uraditi za Srbiju do 2030. godine.

Ona je za TV Pink rekla da danas ide u Ćupriju na otvaranje fabrike, investicije koja je vredna desetine miliona evra, a da će posle toga zajedno sa Alesandrom Šapićem i Sinišom Malim predstaviti program SNS.

„Na ovom programu je radilo 50 ljudi, mi smo imali više radnih grupa. Imamo 10 načela i sada imamo potpuno jasnu sliku šta mi treba da uradimo u Srbiji i za Srbiju do 2030“, navela je Ana Brnabić.

Srpska napredna stranka predstaviće danas Programska načela stranke, uoči skupštine SNS koja je najavljena za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari