Brnabić: Najefektnija pomoć srpskom narodu u CG zajednička borba za očuvanje interesa 1Foto: Beta /Vlada Srbije /Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je danas da je najefektnija podrška srpskom narodu u Crnoj  Gori i SPC zajednička borba i da bi sazivanje saveta bezbednosti UN povodom sukoba zbog spornog zakona o veroispovesti dalo „neželjeni efekat“ jer, kako je kazala, „treba biti pametan kada treba koristiti koje oružje“.

„Najefektivnije je da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da se zajedno borimo za očuvanje interesa“, rekla je premijerka.

Brnabić je to rekla na sednici na kojoj su poslanici Skupštine Srbije kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu i objasnila da se treba savetu bezbednosti UN obraćati kada Srbija bude imala veći problem koji bi bio „od životnog značaja“, jer u suprotnom može da se desi da ne reaguju za veći problem.

Ona je izjavila da očekuje da vidi šta će reći evropske institucije u okviru teme „vladavina prava i nepovredivost imovine“ i dodala „čak i ako se ne tretira kao versko pravo“.

Brnabić je dodala da niko pre trenutnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije imao inicijativu i okupio srpski narod „da razgovara“ i dodala da je do sada bilo tri takva sastanka, kao i da je poslednji bio u Kraljevu na otvaranju aerodroma.

Ne postoji nijedna druga zemlja, niti ja znam za tu zemlju, da opozicija napada namensku industriju, da napada vojsku svoje zemlje i vojnu industriju, to nikada nisam čula, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari