Brnabić: Opozicija napada vojsku 1Foto: Beta

Ne postoji nijedna druga zemlja, niti ja znam za tu zemlju, da opozicija napada namensku industriju, da napada vojsku svoje zemlje i vojnu industriju, to nikada nisam čula, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Skupštini Srbije.

Nažalost, jedan deo opozicije ne poznaje ni u čemu nacionalni interes, od očuvanja Kosova do namenske industrije, rekla je Brnabić odgovarajući na polaničko pitanje Ane Karadžić iz Pokreta socijalista, koja je ukazala da se vodi „užasna medijska kampanja“ protiv namenske industrije Srbije, pre svega na „Krušik i „Milan Blagojević“. Očekujem i nadam se da će građani to prepoznati i to oceniti na izborima.

Oni to znaju i zato bojkotuju izbore, predočila je Brnabić. Svi građani vide da je stanje u vojsci neuporedivo danas i 2011. godine. Vojska je bila na izdisaju i to je, nažalost, planski uništavano, rekla je Brnabić koja je navela da je sada dovoljno pogledati koliko Srbija ima aviona. Početkom aprila useliće se prve porodice u stanove za pripadnike bezbednosti u Vranju, rekla je Brnabić.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, nekadašnji ministar odbrane, podsetio je da 2012. godine nijedno od preduzeća namenske industrije nije poslovalo u plusu. Sva su bila u minusu, sa dugovanjima, pogoni uništeni od NATO agresije nisu bili obnovljeni, a imala su i velike probleme u isplati plana, konstatovao je on. Đorđević je rekao da 2016. godine uloženo 50 miliona evra u namensku industriju, a on navodi da je ta praksa nastavljena, jer namenska industrija čuva srpsku vojsku.

Nemaju osnove priče o izvoznim dozvolama i izvozu oružja na tržišta gde se ne bi smelo, jer neki sve što žele jeste da okaljaju našu vojsku. Želja je nekih da vojska i država oslabe i neki ljudi u opoziciji, među kojima je i Dragan Đilas, ne prezaju od toga, predočio je Đorđević.

Poslanik Muamer Zukorlić rekao je da je od Islamske zajednice dobio pitanje da li se može računati na pomoć Vlade Srbije u rešavanju problema lokacije za džamiju u novom delu Priboja. Brnabić je najavila da bi u prvoj polovini februara trebalo da poseti Priboj, planirano je da to bude 10. februara ukoliko u posetu Srbiji ne stigne šef diplomatije Italije.

Predlažem da tada imamo sastanak i razgovaramo o tome, a ja ću proveriti sa Republičkom direkcijom za imovinu pa da dođem sa odgovorom, rekla je ona. Zukorlić se osvrnuo i na bezbednosnu situaciju u Novom Pazaru posle nedavnih ubistava u tom gradu, u „problematičnim ugostiteljskim objektima“. Brnabić je rekla da MUP radi dobro posao i ima dobre rezutate, ali da će zamoliti ministra Nebojšu Stefanovića da sa Zukorlićem razgovaraju o toj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari