Brnabić: Ne slažem se sa ocenom Fridom hausa da je Srbija delimično slobodna zemlja 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ne slaže sa izveštajem Fridom hausa u kojem se navodi da Srbija više nije slobodna već delimično slobodna zemlja i dodala da misli da živimo u slobodnijoj zemlji nego pre nekoliko godina.

„Izveštaj Fridom hausa je relevantan za mene ali se ne slažem sa njim. Apsolutno ne mislim i ne osećam da živim u delimično slobodnoj zemlji, već mislim da živim u slobodnijoj zemlji nego pre nekoliko godina“, rekla je ona novinarima.

Premijerka je navela da misli da je slobodna zemlja ona u kojoj Vlada brine o građanima na način na koji to čini Vlada Srbije i dodala da svim građanima stoji na usluzi.

„Mislim da je to pravi način da se pokaže sloboda i tolerancija“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da izveštaj Fridom hausa nije dovoljno objektivan i da ima percepciju sa kojom se ona ne slaže.

Premijerka je kazala da izveštaj nije videla u celosti ali da će se time detaljno baviti kako bi videla šta može da se unapredi u zemlji i da Vlada bude još više na usluzi građanima.

Na pitanje zbog čega Vlada Srbije nije reagovala na pretnje televiziji N1, Ana Brnabić je rekla da apsolutno osuđuje sve pretnje i napade, kao i do sada, direktno i nedvosmisleno.

„To što se desilo je nedopustivo i crvena linija koja ne sme da se prelazi“, rekla je premijerka i podsetila da je odmah reagovalo i resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Drago mi je da je onaj ko je uputio pretnje već priveden. To je značajnije od bilo koje verbalne osude. Ali ako je potrebna bilo koja osuda, imate je. Ponoviću – to je nedopustivo“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari