Brnabić: Vučić pažljivo analizira ko će sedeti u vladi i kakva će ministartva biti

Ostavite komentar


  1. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će na pitanja o tome kako se nabavljaju respiratori, i da li se za to raspisuju javne nabavke, „posle vanrednog stanja izaći i gradjanima položiti račune koliko su respiratora kupili, od koga i koliko su novca za to potrošili“. (Beta 15.04. 2020) Da li vas gradjani Srbije placaju da ih lazete gospodjo Brnabic ?

    1. Kad bio Putin – nova era sa Rusijom
      Kad bio Ping – nova era sa
      Kinom
      Kad neko iz EU – nova era sa Eu
      Promenite retoriku malo gospodjo od ovih novih „era“ mi sve siromasniji a drzavno sve vise privatno od gore navedenih…

    2. Naivno sam mislila da se SEDI po kafićima, a da se u vladi ozbiljno RADI. Kad ono, razuveri me aktuelna premijerka u ostavci. Zna žena.

  2. ja ne znam što je uopšte pitate ovo pitanje. niti ona zna niti se ona pita o tome. a i da zna ne bi smela da pisne jer „Mesija“ mora da uzme muštuluk : )

  3. Bože, zar je važno ko će biti premijer? Evo, ja se dobrovoljno javljam na tu funkciju. Besplatno, “čak šta manje“.

  4. Sada kad ima 98% sigurnih glasova u skupštini taj tvoj predsednik može i da ukine Ustav. Ionako mu ničemu ne služi.

    1. Zorane, niste u pravu! Nas Veliki Usrecitelj sprovodi brizljivu i dubinsku analizu buducih clanova vlade: da li kompletan idiot, ili samo delimican? Da li dobar tapsator ili klimoglavac? Da li svadjalica sa celim svetom ili samo sa susedimaa? Nije to lako, izbor je ogroman a buducim kadrovima zubi krvavi od gladi.

      1. Ja mislim da po našem ustavu vladu sastavlja premijer, a ne predesednik države koji je protokolarna ličnost. Sve je naopako u ovoj nesretnoj Srbiji.

  5. Samo valjda u Srbiji posle parlamentarnih izbora predsednik odlučuje ko će biti premijer.
    Valjda predsedničkim dekretom.

  6. Ovi i javno potvrđuju da krše sve zakone ove zemlje. Po kom zakonu predsednik države određuje ministre.

  7. Osim sto krsi Ustav Srbije, to radi duze nego Francuska, nego Grcka, nego Nemacka, nego Hrvatska……

  8. Ajme . . . “ Srbija ulazi u izuzetno tezak POLITICKI i EKONOMSKI period “ . . . Ana sta nam to pricate i plasite nas penzionere “ glavnu i udarnu snagu $n$ -a . . . pa zar nam “ ZLATNO DOBA “ skripi , tamni .i zardjava , pa nas BDP ( skokovi kao sa motkom ) , pa zar vise nismo stabilna i zemlja od poverenja ( za kredite ) , a tek devizne drzavne rezerve ( milijarde u € ) u Narodnoj banci ako je verovati guvernerki Tabakovic ( da niste sve “ munuli “ ) i evo Ameri su tu. . . crna Ana . . . ode niz vodu mesto Premijerke posle ovih gluposti . . .

  9. Premijerka odmah u naslovu ukazuje da predsednik države radi stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti….

      1. Nisu ni kao predsednika stranke, ne bira predsednik stranke ministre. Stranka sa najviše mandata odredi mandatara koji izlazi pred predsednika države i uverava ga da može da formira stabilnu vladu. Ovde se događa da Vučić preuzima i mesto mandatara za sastav vlade, odnosno preuzima pored mesta predsednika države i mesto predsednika vlade, što on odavno čini kršeći sve zakone.

  10. „Do 3. nevembra ima vremena za Vladu“, rekla je Brnabić. Ma, neeeeeee. Može i 4. ili 5. novembra. Bilo bi malo povike kako se krši Ustav a onda bi sve utihnulo, jer nema ko meritorno da odluči da li se krši Ustav a neka nova afera bi nam obrisala pamćenje..

  11. Kakave kvalifikacije ima Brnabićka osim što je „zamrznuti direktor“ iz pljačkaške bolivijske vetroparkovske bande Kori i Lidije Udovički
    od kojih Vučićev kum „nije tražio“ i „nije dobio“ 2 miliona evra mita nego sada gradi vetroparkove od para koje mu je „poslala tetka iz kanade“
    Koliko bandu Kori i Lidije Udovički košta „mesto premijerke“ Brnabić da im obogući pljački gradjana Srbije kroz naplatu „struje“

  12. Predsednik da odredjuje ministre?. Zar to nije u nadleznosti predsednika vlade? Karikatura od drzave. Do sada nezabelezena kolicina moci u rukama jednog coveka. A, narod cuti.

  13. Kako sada stvari stoje naš mandatar neće imati nikakav rok za sastav vlade, kao što imaju u drugim eu državama, npr 30 dana, pa ako ne uspe mandat se daje drugome. Trebalo bi pitati ustavne suce da li je to protuustavno ili je u redu.
    Ali meni je jasno zašto se oteže sa vladom do krajnjih granica. Teško je to. Zamislite da imate 10 dece i da morate petoricu odrediti da vode. Morate povrediti ostalih 5. Tako da Vučiću nije lako. Kad se formira vlada ih različitih „dvorišta“ puno je lakše.
    Sve u svemu jedna velika sramota da pored ovolikih problema koje ima država Srbija, mi nemamo vladu ni parlament, a jedan čovek bez kontrole parlamenta i dogovora sa vladom (što je normala u civiliziranom svetu) vodi državu po svom nahođenju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.