Brnabić o govoru Vučića u Savetu bezbednosti: Istorijsko obraćanje, predsednik optužio Kurtija za zločin protiv čovečnosti 1Foto: printscreen / TV Pink

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je večeras govor predsednika Aleksandra Vučića na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN navodeći da jedino proznavaoci međunarodnog prava mogu da ga razumeju, jer je kako je rekla Vučić je ovim govorom jasno optužio Aljbina Kurtija za zločin protiv čovečnosti.

Ona je na TV Pink rekla da je predsednik Vučić pet puta ponovio definiciju da Albin Kurti sistemski stvara nepodnošljive uslove života za Srbe na Kosovu i Metohiji.

– Jedini cilj režima u Prištini je da praktično etnički očisti Kosovo i Metohiju od Srba i da ih ostavi bez sredstava za život. On je tu povezao dve važne stvari kroz ukidanje dinara, da Kurti ima za cilj da ih ostavi bez sredstava za život. To je definicija iz Rimskog statuta međunarodnog krivičnog suda. Govor je brilijantan. Potpuno je jasno i svim ljudima koji ovo slušaju da je Aleksandar Vučić predstavio dokaze da se Aljin Kurti optuži za zločin protiv čovečnosti. On izaziva nepopravljivu štetu i sistemski kreira nepodnošljive uslove koji dovode do nestanka Srba na KIM, i to je zbog čega je ovo istorijsko obraćanje, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari