Brnabić: Povećali smo minimalne plate za 42 procenata 1Foto: Beta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Zrenjaninu da su se od 2014. godine mnoge stvari promenile i da od tada nema mnogo priče, već dela i rada.

„Nismo vlast, nego smo preuzeli odgovornosti, moramo biti u službi građana i da se time ponosimo, promenio se odnos prema poslu da dolazite u kancelariju u pola osam i da radite svaki dan da bi bilo rezultata i onda su krenuli da dolaze rezultati“, kazala je Brnabić na skupu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Govoreći o postignutim rezultatima ona je navela je da je otvoren „prvi ikada“ naučni tehnološki park u Beogradu a da su još dva u izgradnji, jedan u Novom Sadu, koji treba da se otvori ove godine i jedan u Nišu, čija je gradnja krenula novembra prošle godine.

Kazala je da je kompletno završen „prvi ikada“ klinički centar Niš, najmoderniji u ovom delu regiona, a da je počela obnova Kliničkog centra Srbije i uskoro i Kliničkog centra Vojvodine.

Ponovila je i da je u smederevskoj Železari sačuvano 5.000 radnih mesta, kao i u RTB u Boru, i podsetila na dolazak kineskog Linglonga u Zrenjanin.

„To su rezultati koji govore više od hiljadu reči“, rekla je Brnabić.

Kazala je i da mora da sluša šta pričaju lideri oko Saveza za Srbiju i šta obećavaju, kako bi odgovorila građanima Srbije.

„Kaže čovek želim da živim u Srbiji u kojoj je minimalna plata 350 evra, čovek koji je deset godina bio na vlasti, u čije je vreme minimalna plata bila 160, zašto im je toliko stalo do minimalne plate da su je od 2009. do 2012. godine podigli malo ispod dva posto, a mi smo je povećali za 42 procenata“, kazala je Brnabić.

Ona je zahvalila građanima koji su došli na skup u centru Zrenjanina i navela da su oni „većinska pristojna Srbija“ i zamolila ih da ne nasedaju na provokacije i ne odgovaraju na vređanja.

„Ta nasilna manjina želi incidente, mi želimo da radimo, želimo dijalog, ali pristojna Srbija pobedjuje i pobedila je u sredu kada smo u Kragujevcu davali ključeve za mlade naučnike, juče u Golupcu, danas u Zrenjaninu kada smo postavili kamen temeljac, a pobediće i sutra u Sečnju kada budemo otvorili proizvodnju IMT traktora“, poručila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari