Brnabić razgovarala sa australijskim premijerom o Novaku Đokoviću 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednica Vlade Srbije razgovarala je večeras sa premijerom Australije Skotom Morisonom o trenutnoj situaciji u vezi sa Novakom Đokovićem, zatražila da najbolji teniser sveta ima fer tretman australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava, saopšteno je iz vlade.

„Predsednica Vlade je apostrofirala da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ona je u telefonskom razgovoru sa australijskim premijerom razmenila sve informacije, a posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Brnabić je takođe, kako se navodi, zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije vlade Srbije i Australije razmenjuju direktno.

„Premijer Morison je ovaj predlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka“, navedeno je u saopštenju.

Novaku Đokoviću sud u Australiji juče je odobrio ulazak u tu zemlju, posle višednevnog boravka u centru za imigrante.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari