Brnabić sa direktorkom Unicefa o aktivnostima posle masovnog ubistva u školi 1Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa direktorkom Fonda UN za decu (Unicef) u Srbiji Dejanom Kostadinovom o aktivnostima sprovedenim posle masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Kostadinova je rekla da je Unicef uvek spreman da pruži podršku Srbiji kroz ekspertsku pomoć, posebno imajući u vidu težinu i kompleksnost tragičnog događaja, saopštila je vlada.

Brnabić je zahvalila Kostadinovoj na brzoj reakciji i podršci aktivnostima vlade, i kroz uključivanje u radne grupe koje je formirala posle tragičnih događaja početkom maja.

One su razgovarale i o neophodnosti izrade strategije koja treba da obuhvati preventivno delovanje i da se formuliše na osnovu najboljih iskustava i praksi, u čemu će podrška Unicefa biti od velikog značaja, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, strategija bi obuhvatila niz aktivnosti na polju obrazovanja i socijalne zaštite i aktivnosti usmerenih na mlade.

U oružanom napadu 13-godišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja, ubijeno je devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjeno je petoro učenika i nastavnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari