Brnabić u Parizu na Forumu o miru i generalnoj konferenciji Unesko 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće 11. i 12. novembra u poseti Francuskoj gde će učestvovati na Pariskom forumu o miru i na zasedanju Generalne konferencije Uneskoa, najavljeno je iz vlade Srbije.

Brnabić će se sutra u Parizu obratiti učesnicima Foruma o miru koji se održava na godišnjicu primirja u Prvom svetskom ratu, među kojima su šefovi država ili vlada tridesetak zemalja.

Prema najavama iz Pariza, na Forumu o miru koji je ove godine posvećen ekonomskom oporavku posle pandemije korona virusa, predviđeno je učešće američke potpredsednice Kamale Haris (Harris),  a među učesnicima je najavljen i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Forum za mir je 2018. godine, na stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata, pokrenuo predsednik Francuske Emanuel Makron u cilju promovisanja multilateralizma, a simbolično ga je otvorila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Drugog dana posete Francuskoj, u petak 12. novembra Brnabić će se obratiti na 41. zasedanju generalne konferencije Uneskoa i prisustvovati svečanosti povodom 75. godišnjice te organizacije, saopšteno je iz srpske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari