Brnabić u Skupštini: Možemo da skratimo, neću predložiti smenu Gašića i Vulina 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na sednici Skupštine Srbije da neće predložiti smenu Bratislava Gašića, ministra policije i Aleksandra Vulina, direktora BIA.

Na sednici Skupštine, Brnabić je rekla da „neće smeniti REM“ zato što to ne može.

„Ja njih ne postavljam i molim vas da naučite osnovne postulate naučite. Ono što je jedino relevantno, pa možemo da skratimo ovo sve – a to je da li ću predložiti smenu Gašića i Vulina. Ne, neću predložiti smenu. Ni Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina. Hvala vam, možemo sa tim da završimo ovu temu“, rekla je ona.

Podsetimo, zahtevi opozicije, kao i učesnika protesta „Srbija protiv nasilja“ su, između ostalog, smena predstavnika REM-a, kao i smena ministra policije i direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Brnabić je rekla i da laž da se doktorka Milica Pejović Milovančević kućni prijatelj sa porodicom Koste K, maloletnog ubice iz Ribnikara.

Ona je navela da opozicija laže i kad govori o stanju u medijima, ističući da su Alo, Srpski telegraf i Informer dobili 0 dinara na konkursima za medijske sadržaje u 2022. godini.

„Da finansiramo tabloide – finansiramo. Evo, dnevni list ‘Danas’ dobio je 600.000 dinara u okviru konkursa za štampane medije, 400.000 u okviru konkursa za nacionalne manjine. U okviru konkursa za internet medije, Danas portal je dobio dodatnih 600.000 dinara“, navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari