Brnabić: Verujem da će Srbija na vreme dostaviti izveštaj GRECO-u

Ostavite komentar


  1. Na vreme ? Za dva dana? Pa GRECO upozorava da ni jedna od 13 sugerisanih stavki nije pomerena sa mrtve tacke jos od 2015 godine ! Aktuelna predsednica Vlade Srbije zabrinjava kolicinom nekompetencije i slobodno lebdece improvizacije politike.

  2. Koliko li je puta samo pokojni Zoran Radmilović u kultnoj predstavi „Kralj Ibi“ samo uzviknuo „važna je galama“? Skoro pa nebrojano. No ako nije on, njegovi poštovaoci su tu rečenicu ponavljali uvek kada prepoznaju, kao što ja sada prepoznajem ovu situaciju u kojoj predsednica vlade upavo to čini jer i ona zna da je važna galama, od nje se ništa drugo ne može čuti, istina ponajmanje. Ova marionetska vlada zajedničkog lalala poduhvata trudi se da domaćoj javnosti sebe prikaže kao one „društvene snage“ (gle?!) koja je rešena da se svim raspoloživim snagama bori protiv korupcije a pritom ispot te galame guraju zakone koje bezoblična skupštinska masa vladajuće koalicije usvaja i u pravnoi sistem kvazidržave Srbije ugrađuje korupciju kao konstitutivni sitem oblika vladavine zajedničkog lalala poduhvata navrhvođe i njegovih poltronskih i interesnih sledbenika.
    Tzv harmonizacija procesnih zakona sa zakonom o javnim beležnicima je jedan od takvih zakonskih rešenja kojim se uvodi korupcija u pravosudni ali i politički sistem zemlje a sve to bez kontrole i nadzora, krajnje netransparentno i u krajnjoj liniji na polzu delova vladajuće stranke koji će u šaci držati i javne beležnike (već ih drže) i dobar deo sudija osnovnih sudova. Samo u oblasti nasleđivanja koruptivni potencijal je 30 milijardi dinara godišnje o čemu je već pisano samo u manje čitanim štampanim medijima.

  3. Koliko je cenjenoj premijerki stalo do borbe protiv korupcije i komunitarnog Poglavlja 23 ogleda se u tome što ne postupa po predstavci koja argumentovano ukazuje na koruptivno zapošljavanje u organima javne vlasti ili na primeru Agencije za b.p.korupcije gde je dnevni list Danas utvrdio da je direktor Agencije na dan apliciranja na ovu funkciju zatražio prestanak članstva u SNS ili pak na presudu Upravnog suda kojom je utvrđeno da je prethodni direktor Agencije nezakonito izabran pri čemu je za nagradu izabran za sudiju USS. Zašto se ne postupa po Nacionalnoj strategiji za b.p.korupcije u domenu zapošljavanja u organe javne vlasti putem konkursa? Zašto se i dalje u stalni radni odnos privilegovano zapošljavaju ugovorci putem j.konkursa?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.