Brnabić: Vlada će biti formirana u skladu sa ustavnim rokovima i u njoj će biti mnogo promena i dosta novih lica 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Premijerka Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je večeras da će nova Vlada biti formirana u skladu sa ustavnim rokovima i najavila da će u njoj biti mnogo promena i dosta novih lica.

„Biće mnogo promena, a biće značajne promene i u Zakonu o ministarstvima. Menjaćemo neke stvari gde smo uočili da smo mogli da idemo brže, a nismo zbog strukture Vlade. Biće dosta novih lica u Vladi“, rekla je Brnabić u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na Blic televiziji, ali nije želela da govori o imenima.

Brnabić je kazala da će se neka ministarstva deliti i da će biti novih resora, ali nije navela koja su to ministarstva.

Ona je navela da ne vidi nikakav problem što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trajanje nove vlade oročio na dve godine i da dobar ministar za to vreme mnogo stvari može da uradi.

Na pitanje da li će bivši gradski menadžer Goran Vesić biti ministar, mandatarka je odgovorila, da to ne može da kaže.

„Ali volela bih da vidim Gorana u svom timu, na jedan ili drugi način. On je izuzetno efikasan, stvarno jako, jako posvećen i čovek koji se nikad nije libio da uči, da stiče nova znanja, da bude u korak sa trendovima. To je ono što nama treba u vladi, tako da bih volela da ga vidim u svom timu“, kazala je ona.

Brnabić nije želela da odgovori ni na pitanje da li će Nebojša Stefanović ostati u vladi jer su to, kako je navela, personalna rešenja.

Upitana da li ima poverenje da radi s njim, ona je rekla da „ne bira lično ceo tim, već radi sa najboljim kvalitetom koji mi kao stranka kažemo da je tu i da postoji“, a ukoliko ozbiljne optužbe na njegov račun budu dokazane onda će to uzeti u obzir.

„Nebojša Stefanović je i ministar u trenutnoj vladi i ja sa Nebojšom jako dobro sarađujem“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari