Brnabić: Vučić "objasnio suštinu licemerja koje trpimo svaki dan" 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednik Aleksandar Vučić „objasnio suštinu licemerja koje trpimo svaki dan“ napisala je premijerka Srbije Ana Brnabić na svom Tviter nalogu povodom odluke Prištine da uspostavi reciprocitet za ulazak državljana Srbije na Kosovo.

„Poštujemo UN rezolucije ili ne? Implementiramo međunarodne sporazume ili ne? Teritorijalni integritet međunarodno priznatih država je nepovrediv ili nije? Međunarodno pravo poštujemo – uvek ili kako nam odgovara“, upitala je Brnabić na tviteru.

Vlada Kosova je usvojila odluku prema kojoj se svakom licu koje putuje iz Srbije na Kosovo sa ličnim dokumentom izdatim od strane srpskih vlasti, na graničnom prelazu da se opremi obrazcem koji privremeno zamenjuje upotrebu lične karte.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su kosovski Albanci doneli dve odluke – jedna je uskraćivanje prava ulaska sa ličnim kartama, a druga se odnosi na prihvatanja RKS tablica, dodajući da je ta druga odluka doneta sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi, da se napravi nova Oluja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.