Brnabić: "Zapušili smo nos" i glasali za izmenu zakona, sad više ne mogu da kukaju kad izgube 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) „zapušli nos“ i glasali za izmenu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, što je predložio deo opozicije, kako 3. juna ne bi, kako je rekla, kukali što su izgubili izbore i unosili nestabilnost.

„Nismo oduševljeni, blago račeno, tim neodgovornim, neozbiljnim izmenama, ali smo glasali zbog višeg cilja, radi unutrašnje stabilnosti i dijaloga sa opozicijom“, rekla je Brnabić za TV Prva, povodom izmena zakona prema kojima građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi.

Brnabić, koja je i funkcioner SNS, rekla je da deo opozicije koji izlazi na izbore neće moći više da priča o, kako je rekla, „nepostojećim fantomskim biračima“ i ocenila da ih nije ni bilo na decembarskim izborima i da vlast nije prekrajala rezultate glasanja.

Prema njenim rečima, ove izmene zakona su na granici da li su u skladu sa Ustavom i mogli su da kažu da za ovo neće da glasaju.

„Ali ovo upravo pokazuje da nemamo šta da krijemo i da nije bilo krađe, niti bilo kakvih fantomskih glasača i bez problema smo rekli okej“, navela je Brnabić.

Ona je rekla da SNS ne može da se u potpunosti posveti izbornoj kampanji zbog rešavanje nacionalnih pitanja, posebno predsednik države Aleksandar Vučić što je za stranku veliki hendikep.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari