Bulatović: Ministru Nedimoviću crn tepih jer je uništio poljoprivredu (FOTO/VIDEO) 1Bulatović ispred Ministarstva Foto: SSP

Potpredsednik Stranke slobode i pravde, Dejan Bulatović je tokom konferencije za novinare, održane ispred Ministarstva poljoprivrede u Beogradu, označio svinjogojstvo kao gorući problem u stočarstvu, podsećajući da je ministar Nedimović kasno sproveo mere koje je Stranka slobode i pravde predložila za govedarstvo.

To je, kako je naveo dovelo do toga da su mnogi farmeri odustali od gajenja goveda.

„Pozivam ministra Nedimovića da ne čeka opet tri meseca nego da hitnim merama podrži svinjogojstvo, da bi se sačuvalo, da bi Srbija mogla i da izvozi to meso i da bi naše tržište bilo obezbeđeno, a ne da sve farmere otera u fabrike da motaju kablove“, naveo je Bulatović, a prenosi pres služba SSP.

Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga, se nadovezao na Bulatovića ukazujući na činjenicu da je stočarstvo usko povezano sa fabrikama za proizvodnju hrane i da je ovakvim postupanjem ministarstva poljoprivrede mesna industrija uništena. Naveo je najnoviji primer CARNEX-a iz Vrbasa koji je morao u PIK-u iz Bečeja da zatvori šest od osam farmi u Bačkom Polju zato što sa cenom ne mogu da konkurišu uvozničkom lobiju.

„Uvoznički lobi je kriv što mi, pored naše zemlje Srbije, moramo da uvozimo svinje prilično sumnjivog kvaliteta i znatno skuplje. Isto tako, ljudi gube posao i radno mesto zbog toga“, rekao je Veselinović i ukazao na još jedan problem – strane firme koje dolaze u Srbiju i isisavaju novac iz budžeta, zatvarajući radna mesta u fabrikama koje se bave preradom i proizvodnjom hrane.

Bulatović je pružio crni tepih po stepeništu koje vodi u zgradu ministarstva, namenivši ga ministru Nedimoviću da „hoda po njemu jer ne samo da ne radi svoj posao kako treba, već i učestvuje u gašenju sela“. Takođe je na vrata ministarstva zalepio plakat na kojem piše „Ministarstvo za uništavanje poljoprivrede“.

Bulatović: Ministru Nedimoviću crn tepih jer je uništio poljoprivredu (FOTO/VIDEO) 2
Crni tepih za ministra Foto: SSP

Kako se navodi u saopštenju SSP, početak konferencije je ponovo bio obeležen incidentom koji je izazvao Sima megafon. Bez obzira što policija nije dozvolila Bulatoviću da priđe, kako je rekao, “megafonu Aleksandra Vučića”, okupljeni građani su Simi oduzeli megafon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari