Bulatović: Proizvođači bacaju krompir 1Foto: Medija centar

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović prilikom posete Opovu i okolnim mestima razgovarao je sa domaćim proizvođačima krompira, koji su primorani da bacaju svoje proizvode, usled prezasićenja domaćeg tržišta uvoznom robom, saopštila je danas SSP.

„Dok zdrava organska hrana, koju proizvodi srpski seljak završava u kanalima, jer nema državu koja stoji iza njega i koja će garantovati plasman na tržište po stabilnoj otkupnoj ceni, ljudi u gradovima jedu uvoznu hranu sumnjivog porekla“, rekao je Bulatović.

On je rekao da otkupna cena domaćeg krompira ove godine iznosi sedam dinara po kilogramu i ocenio da je to velika sramota za plodnu zemlju poput Srbije. „Garantovane otkupne cene proizvoda i tržišni prostor otvoren za domaće organsko voće i povrće, svakako su među najvažnijim uslovima pod kojima bi srpska poljoprivreda ugledala svetlost dana nakon devet godina mraka, ali i bilo zaustavljeno gašenje srpskog sela koje, vođenjem neplanske agrarne politike, progresivno napreduje“, zaključio je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari