Bulatović (SSP): Poljoprivredno zemljište u Obrenovcu uzurpirano bez raspisivanja tendera 1Dejan Bulatović Foto: SSP

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da je kvalitetno zemljište u opštini Obrenovac, koje se nekada davalo u zakup poljoprivrednicima preko regularno organizovanih tendera, „sada bespravno uzurpirao čovek blizak vladajućoj stranci“.

Bulatović je, nakon razgovora sa proizvodjačima krompira u Obrenovcu, ukazao da bi ranije Grad Beograd „za 1,300 hektara obradivog zemljišta raspisivao tender, a da je povraćaj novčanih sredstava, opština Obrenovac koristila u svrhe održavanja atarskih puteva“, saopštio je SSP.

Prema njegovim rečima, tada je „prosečna cena zakupa iznosila 150 evra po hektaru“.

„Još jedan veliki problem je i nezapamćeno niska otkupna cena krompira od osam dinara po kilogramu, o čemu su paori na vreme govorili, ali kao po lošem običaju, došli smo na to da se poput paradajza letos, sada domaći krompir baca, jer su marketi u Srbiji preplavljeni krompirom uveženim iz Albanije i Hrvatske“, rekao je Bulatović.

SSP, kako je naveo, zahteva od Ministarstva poljoprivrede da „neodložno pomogne ratarima, time što će sprečiti nelojalne tržišne uslove, zbog kojih ostaju bez zarade ali i bez tržišta za plasman svoje robe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari