Čanak: Dačić nevešt da u diplomatiji zaštiti Srbiju

Ostavite komentar


  1. Canak je pokazao vestinu prezivljavanja svih rezima i sistema, uz separatisticke poskocice i tamburanja. Vojvodina srecom takve sarlatane ne priznaje.

    1. Nije mi jasno koga više predstavlja ovaj čovek? Neka se prisetimo koliko je glasova dobio u Vojvodini na poslednjim izborima i sve će biti jasno.
      Da li će i kada će se ova napaćena Srbija već jednom osloboditi ovakvih i sličnih parazita koji pojedoše dušu ovom narodu??

  2. Čanak je tražio javno vešanje na Terazijama, a ovim tekstom je pokazao da bi bio loš ministar spoljnih poslova. Pa nije Srbija Amerika, Rusija, Kina da odmaj zauzima stav. To utrkivanje sa Makedonijom, Crnom Gorom ili Hrvatskom nam ništa ne bi donelo ( nismo u EU i NATO ), ali bi moglo mnogo da šteti. Dakle, ćuti i plivaj, daleko je Amerika.

  3. Izgleda ovde jedino LSV zeli da Srbija ne bude ruska gubernija. Ostali cute na sve pritiske Rusije.

    1. Prijateljstvo sa Rusijom nije gubernija, ali zato amerofilstvo, natofilstvo, srbofobija i rusofobija predstavljaju najveci stepen kvislinstva. Vrati se u rupu iz koje si izmileo i cuti .

  4. Ima pravo…. Sve što je rekao tačno je… Od Diplomatije od integriteta i poštovanja, za 30 godina smo spali ma kafanjskog pevača, nekolicinu gospode koji imaju krivična dela i nedela i gomilu šarlatana sa završenom diplomatskom akademijom, bez znanja jezika…. Ako hoćete, nekada je bolje odreagovati na prvu loptu, pa se povući…. To vam je kao povlačenje priznanja Kosova od strane Polinezije, Mikronezije i Palaua (na koja je diplomatija tako ponosna)… I šta sad fali tim državama…. Zaleteli se malo…. U diplomatskom smislu, Sorry je reč koja je od Britanije stvorila Imperiju….

  5. Za spoljnju politiku se u pametnim zamljama koje misle na svoju buducnost biraju kvalitetni kadrovi adekvatno obrazovani,temeljito pripremani koji tecno govore strane jezike prvenstveno Engleski jezik, bitan u danasnjoj diplomatiji a ne kao u nasoj Srbiji u kojoj se na veoma vazne funkcije na osnovu partijske pripadnosti postavljaju preko noci kadrovi koji te funkcije ni po kakvim osnovama ne zasluzuju.Sto se tice Canka ne bih ga komentarisao, iskreno nekad me je odusevljavao sto danas nije slucaj.

  6. . Čanak ima mana, ali je u vezi ovoga skroz u pravu. Vlast nas sramoti ovakvim podaništvom Rusiji.

  7. Zašto da podržavamo diktatore! Srbija treba da uradi isto šta i CRNA Gora i Makedonija i prizna da Maduro nema legitimitet.

  8. Što pre u Nato i EU. Jedino je to način da izađemo iz Putinove zamke. Propašćemo u suprotnom.

  9. Ovo je ozbiljno kršenje Ustava i ovlašćenja ministra inostranih poslova. Treba preispitati odgovornost Dačića, potpuno mi je jasno zašto se Liga oglašava, meni je takođe zaškripala ta podrška uzurpatoru kao što je Maduro u Venecueli. 

  10. Opet se Dačić bavi dvostrukim aršinima, kao „prijateljstvo naših zemalja“ prema Venecueli, ali se kritikuje prisustvo Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kataloniji, iako se evidentno radi o prijateljstvu pripadnika dve regionalne stranke. Ne deluje mi kao da ministar inostranih poslova ne radi u interesu Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.