Čanak: Koliko košta finansiranje Dodikovog režima?

Ostavite komentar


  1. Republika Srbija ne finansira „režim Milorada Dodika“ već Republiku Srpsku. Uostalom, decenijama je finansirala i Nenada Čanka, velikog štetnika i čoveka koji je spreman sve da uradi ako je u korist srpske štete. Naravno, pomaganje Srba Srbima je mnogima neprihvatljivo, čak i opasno. Najbolje je kada se medjusobno šamaramo, zaustavljamo na granicama i mrzimo. To je valjda ustaljena slika o nama Srbima. Ako Srbija ne pomaćže Republiku Srpsku, postavljam pitanj, KO ĆE?! Alijin sin, Nemci ili naši zapadni prijatelji koji su nas bombardovali?

      1. Čanak nastavlja svoju lažnu strategiju „kritičara“. Odlična , argumentovana kritika , ali ni reči o onome ko tu politiku kreira . Nije mogao da podnese Koštunicu , sa pravom , ali AV može . Licemerstvo mu je u genima.

      2. A ko nema dvorce?Svaka susa,politicar,tajkun,bizMismen,direktor,kriminakac,muljator i prevarant a sto bi precednici bili losiji od njih?Koji to od njih u celom svetu nema dvorce?

      3. Jel one pre 90 te…ili ove nove. Za razliku od vecine ….dvorjana Dodik je u politiku usao sa dvorcem.

    1. Nemam ništa protiv da se pomaže narod Republike Srpske..ali valjda postoje institucije Republike Srbije koje trebaju sprovoditi proceduru i donositi neke odluke u ime građana Republike Srbije..ako je to uredba Vlade RS, na osnovu čega je doneta? Nemojte odmah na opasku ili neku kritiku vlade ili postupak, skakati da su svi neprijatelji Srbije..recimo, da li su prijatelji Srbije oni koji ne poštuju važeće zakone RS?..Valjda je Srbija snažna država koja svoju snagu ispoljava i time što u istoj zakoni se donose i poštuju, bez izuzetaka..ne treba biti patetičan..da ponovim, raduje me pomoć sunarodnicima..o politici g-dina Milorada Dodika neću polemisati, valjda zna šta radi.

    2. @Zoran Knežević***Otkud pravo Vučiću da iz srpskog budžeta koji pune i oni koji NISU Srbi finansira RS?! Možda to ne žele? Ko je pitao manjine da li žele da se njihov novac donira drugoj državi,odnosno samo jednom entitetu te države? Kako se Srbija nije dosetila da pomogne celoj BiH već samo dodiku?

      1. @Carnegie Endowment for International Peace

        Mnogo si netalentovan kao trol, otkaci se vise i bavi ze necim primerenijim kapacitetima koje imas.

        1. @cobani su uvek…***Ti ćeš da mi kažeš i da mi određuješ šta ću da radim!?To možda možeš nekom svom,a meni nećeš! Prvo nauči kako se koristi tastatura,kao talentovan „pismeni“ lik, i da ne koristiš „ošišanu“ latinicu pošto ti je kapacitet izuzetno ograničen! Č,Ć,Đ,Š,Ž.

          1. @Carnegie Endowment for International Peace

            Cuo si za razmak posle zareza, tacke? Nisi? To se uci jos u osnovnoj skoli, upisi neki vecernji kurs.

    3. @Zoran…Ako je pomaganje Srba Srbima obaveza zašto u tome moraju da učestvuju svi,preko budžeta, i oni koji nisu Srbi a žive ovde? Slično kao i doplatna poštanska markica za izgradnju hrama Svetog Save koju moraju da plate svi građani Srbije,i Katolici i Muslimani koji tamo nikada neće ući.Zašto se ne uvede obavezna doplata za obnovu beogradske Bajrakli džamije ili Crkve Svetog Ante,crkva Krista Kralja…? Drugo,niakda se niste zapitali zašto je do bombardovanja uopšte došlo,ili nećete da znate?

      1. Ajde evo ja se pitam…objasni nam, zasto je doslo do bombardovanja. Posebno se osvrni jesu li svi koji pune budzet u Nato zemljama, bili za bombardovanje. Narocito nam objasni jesu li Srbi koji zive u Nemackoj bili za bombardovanje, kad se vec pozivas na „ostale“.
        Posebno je interesantno da napravis parelelu sa odnosom Hrvatske prema Hrvatima u Bosni. Ne onu deklarativnuvec sustinsku. Da te podsetim hr atska je clanica Eu. Ugodan dan

  2. Do kada ce jedan ugledni list da prenosi izjave jednog (ne) uglednog coveka?

  3. Nisam za Canka daleko od toga ali sad je u pravu.Dodik je sve bogatiji i bahatiji a narod siromasniji.

  4. A koliko košta tvoje toksično bitisanje na političkoj sceni Srbije? Apanaže, službeni auto, policijska zaštita.

  5. Bar da je onda taj novac pomogao ljudima u Republici Srpskoj, nego su ga verovatno u svoje džepove nagurali Dodikovi politički profiteri.

  6. Pravo pitanje, koje ovaj debelingologuzan vešto zaobilazi je, koliko košta finansiranje Redpublike Srpske a ne „Dodikovog režima“? Zašto je pomoć Srbije „finansiranje Dodikovog režima“? Uostalom, siguran sam da je to finansiranje daleko manje od onoga što je država uložila u poslanike tipa Nenad Čanak, i slične, čiji je jedini zadatak bio podrivanje ove države, koje su oni vršili sedeći u skupštinskim klupama, izdašno plaćeni od strane gradjana Srbije. A ko bi to trebao da pomaže narod u Republici Srpskoj? Sin Alije Izetbegovića, Milo Djukanović, Nemci ili Amerikanci, odnosno, isti oni koji su nas bombardovali „za naše dobro“? Ko će njima da pomogne ako ne mi iz Srbije ili, ko će nama da pomogne osim Srba iz Republike Srpske? Zašto je toliki greh kada se Srbi pomažu? Zašto to odmah miriše na kriminal, na nešto nazadno i nedozvoljivo? Šta treba da uradimo Srbima iz Republike Srpske da bi nas ovi naši „ultraliberali“, kao i „naši zapadni prijatelji“, pohvalili? Da ih šamaramo, da ih hapsimo na graničnim prelazima, kao što su neki ranije radili?

    1. @Zoran Knežević*** Budžet države Srbije nije budžet samo Srba već i ostalih građana Srbije,“nesrba“. Zašto se donacija nije dala celoj BiH pošto u njoj učestvuju i oni koji nisu Srbi u Srbiji?

      1. A kada su to nas pomagali iz te takozvane RS? Koliko je ljudi,dobrovoljaca,poginulo,ranjeno i osakaceno u ratu u BiH,znaš li možda gospodine? Da li ti je poznato koliko je to dobrovoljnih jedinica oformljeno u toj tvojoj RS i poslato na Kosovo da bi nam pomogli u ratu na Kosovu ’99?Ja cu ti reci,NIJEDAN,zmam bio sam tamo.O ČEMU TI PRICAŠ,?

  7. A KP SI TI DA TO KOMENTARISES? BOLJE PITAJ SVOJE PRIJATELJE KAKO SU SE OBOGATI ZAHVALJUJUCI TEBI I POSTALI MILIJARDERI…SAMO TI CUTI A I IZbEGAO SI I KRIVICNU ZA MASAKRIRANJE ONOG MUCENIKA STO STE GA PREBILI

    1. Smatrao sam da su gradjani R. Srpske pametniji i pismeniji. Pretpostavljam da ste neki „Mujo“ komeje mrznja prema Srbima „osisala“ mozak i zdravi razum?

  8. A što se sada to pitaš? Sedeo si i podržavao Vučićevu Skupštinu. Licemeru…

  9. Nenad, ja sam član lsv, mnogo dugo. Verovao sam u ideju o vojvodini. Prišao si ovom režimu, podržao ga zarad svojih ličnih interesa. Deo si i ti ove priče. Liga me već nekoliko godina ne zanima, i muka mi je više od vas svih

  10. otkudati Vucicu pravo da ti dajes moje pare Dodiku ,oa sad idi kod njega dati da pare za moj porez.Sramoto od predsednika.

  11. Da li se pitate koliko ljudi u R. S. Kupuju robe iz Srbije svake godine? Ako tamo nema Srba, nema ni kupovine. Ova vlast je dno, ali šta je prethodna vlast radila za Srbe preko Drine? Ovo je model Hrvatske, koja daleko više finansira svojih par kantona u Bosnu, Hrvati znaju da je to jedini način da ne nestanu iz Bosne a ima ih tri puta manje nego Srba u Bosni

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.