Čanak: Vojvodina ne može biti nezavisna država

Pastor: LSV predala  u skupštinsku proceduru dupli falsifikat
 Poslanici  Skupštine Srbije otpočeli raspravo o  Zakonu o finansiranju  i rezoluciji o Vojvodini

Ostavite komentar


  1. Dokrajčite Vojvodinu, onako kao su vam naložili oni koji ne mogu da prebole činjenicu da su im upravo Vojvođani pretke „otpratili“ do Dravograda!

  2. VOJVODINA VOJVOĐANIMA!
    VOJVOĐANSKI NOVAC VOJVODINI!
    problem jednostavan i lako rešiv!

  3. NACIONALNOST VOJVOĐANI NE POSTOJI. POSTOJE MAĐARI ,SRBI ,HRVATI ,RUMUNI,SLOVACI ITD A NAJVIŠE JE SRBA.

  4. Mislim da je Srbija vec dovoljno mala zemlja i da nema razloga da Vojvodina bude autonomna pokrajna jos ako su vecinsko stanovnistvo srbi. Ne postoji ni jedan razlog zasto bi smo vise delili , parcali ili stvarali granice unutar Srbije. Zar se EU ne zalaze za brisanje granica i homogenost stanovnistva.

    1. EU se zalaže za pravnu državu, koja poštuje svoj Ustav, što Srbija nije. Srbija ne poštuje vlastiti Ustav i vlastite zakone.

  5. Nedamo mi našu voljenu Srbiju nikome! A svi bi nešto da cepaju od severa do juga!

    1. To je tako kada jedna drzava se rodi u tudju zemlju.Srbije je rodjena kreatura na tudju zemlju ta zemlja je bila hungarska i albanska pa zbog toga dodje do promene granica posto svaki narod voli svoju slobodu i sam da vodi svoju zemlju.Budite zadovoljni ako vama nesto ostana,Vojvodina ce otici jednog dana ko Kosovo pa onda dolzi i Sandjak,ali bice bolji dana kada svaki narod dobija svoju slobodu.Nije moga SSSR da drzi tudje zemlje e kamo li Srbija

  6. Konačno da se priča o Vojvodini, ali uz puno nerazumevanja i vlasti i opozicije. Za priču o Vojvodini nikada nije pravi trenutak, kako njenoj administraciji, tako ni poslanicima u Narodnoj Skupštini. Uvek se priča o Vojvodini uvlači u neki drugi kontekst, umesto da se Skupština pozabavi rešavanjem problema koji je nastao pre 11 godina, izostankom donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine. Posledice nepostojanja tog zakona su drastične. Prođite kroz vojvođanska opustela sela, videćete da nikada nisu bila siromašnija, nikada se manje novca nije vraćalo Pokrajinu, daleko manje od zagarantovanih 7%, a budžet Republike Vojvodina puni pridržavajući se svojih zakonskih obaveza. Svi novci se slivaju u Beograd, ali Srbije ima i van Beograda. Ima i Vojvodine.

  7. Ja sam Srbin iz Vojvodine, i voleo bih Autonomiju Vojvodine, a to ne znači nezevisnu državu i da ne volim Srbiju, ali pustite vi iz Beograda da mi koji živimo u Vojvodini odlučujemo kako ćemo živeti. Ako mislite da Autonomija nebi prošla raspišete referendum.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.