Ceca Bojković na protestu "Srbija protiv nasilja": Nazivani smo hijenama, vreme je da se nešto i kaže 1Foto: printscreen / TV N1

Druga po redu obratila se glumica Svetlana Ceca Bojković na petom po redu protestu Srbija protiv nasilja, poručivši da je ovo poslednji alarm za spas Srbije.

„Zločin koji se dogodio nije zapamćenin. Zato smo svi ranjeni. To nije rana samo za porodice nastradalih, to je rana celog društva. Optuženi smo da smo iskoristili tragediju koja nas je zadesila u političke svrhe. Da smo hijene i lešinari. Tokom mesec dana naših mirnih protesta bili smo izloženi neprekidnim optužbama i vređanju. Vreme je da se nešto i kaže, rekla je Bojković.

„U šta se naše društvo pretvorilo?, pitala je ona i rekla da se pretvorilo se u društvo u kome su stručni , obrazovani i vredni ljudi marginalizovbani dok se na njihove pozicije postavljaju neobrazovani, nestručni.

„Društvo u kome su obrazovanje i kultura skrajnuti i ostavljani da tonu. A obrazovanje i kultura predstavlkjaju temelj nacije i njen indetitet. Društvo u kom je materijalna korist jedina vodilja. Neistomišljenici se proglašavaju neprijateljima i izdajnicima države, navela je glumica.

„Saberimo se i sada. Treba da shvatimo da smo svi mi zajedno treba da se ujedinimo. Ujedinimo se u našem bolu zbog nevinih žrtava kako bismo pobedili ovo zlo koje se nadvija nad nama“, zaključuje Ceca Bojković.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari