Čedomir Jovanović o sastanku sa Kurtijem: O Kosovu se mora reći istina i krenuti drugim putem

Ostavite komentar


  1. Čedo jesi popričao o uhapšenim srbima ili nekim tako trivijalnim stvarima ili si otišao da nam kao zvezda vodilja pokažeš pravi put?

  2. Kakav je takav je.Voleli ga ili ne, jedini ode na noge A. Kutiju. To pozdravljam iako se ne slažem sa njegovom politikom. Razgovori i samo razgovori.

  3. Ovej ide normalno preko granice, doceka ga Kurti i pricaju ljudski o zajednickim problemima. Sa ovakvim oametnim politicarima ta granica bi. Ila samo formalnost, ja stvarno ne razumem kako nekommiali silom da resi to. Ona se slika negde po noci i kaze da je na Kosovo kao neki oacov, a ta slika je mogla da bude bilo gde jer se nista ne vidi.

    Ove dve cinjenice bi bile dovoljne za sve normalne ljude kome treba dati glas, ali se plasim da je doza dnevnog monologa vec imala svoj utisaj i Vucic ce sigurno pobediti, bog zna sta ce nakon oboga sada da uradi, a posledive ce snositi i Srpski narod i citava regija

  4. Svi znamo da se Kosovo neće vratiti po okrilje Srbije. To zna i Vučić. Jedino što srbi a i vlast želi je da obezbedi sigurnost i pravnu zaštitu, kako za ljude koji tamo žive tako i za istorijske spomenike i verske objekte. Da se ne dogodi kao u Ukrajini.

  5. Čeda zvani poštar. Ali ne reče nam kako je Kurti odgovorio na vučićevu molbu, hoće li mu izaći u susret i strpiti se dok prođu izbori. 17.12.2023. Izađimo na izbore i pošaljimo i čedu i vučić dođavola.

  6. @Milanista

    Naravno da Ceda Jovanovic moze da se krece po albanizovanom delu Kosovu bez problema kada radi u korist vasih, velikoalbanskih nacional-separatistickih interesa a da vam granica nije bitna ili da vam je slobodno kretanje bitno kao i i saradnja ne bi samoproglasavali nekakvu „drzavu“. Tako da…

  7. Nismo baš ist, Srbija je harala Kosovm i nad albanskim narodom od 1912 do 1999. Tu se zaveršila priča i Kosovo je postala država. Ako hočete dobrosusedske odnose molim, ako ne dovidjenja.

  8. Jedina funkcija C. Jovanovica i zasto su ga aktivirali i zasto kao „izlazi na izbore“ je upravo ovo, par redova po medijima gde u providnoj formi poziva na priznavanje albanske separatisticke tvorevine na Kosovu dok na izborima nece dobaciti ni do trocifrenog broja glasaca.

  9. Covek koji ne predstavlja ni jednu parlamentarnu stranku jer nije presao cenzus na proslim izborima, sada drzi nama svima predavanje o Kosovu ? Ko stoji iza toga ?

  10. Ovaj covek ne predstavlja ni samog sebe u ovoh drzavi, niti kakvu stranku niti ikakvog parapoliticara. Da li je to nama jasno ? I sad, gle, niotkuda eto ga danam drobi o Kosovu ? Ko ga poslao , ko ga izmislio odjednom ? Nemojte cenzurisati.

  11. Podržavam, uvek je bolje razgovarati nego leteti u oblacima kao većina naše nacije. Srbija je doživela poraz na Kosovu, to što ne možemo da prihvatimo je zato što smo bandodoglavi, inadžije i volimo da radimo na svoju štetu, to je deo naše kolektivne patologije zbog koje konstantno stradamo.
    Nismo mi doživeli poraz samo 99. godine, bez obzira na sve okolnosti i neravnopravnu borbu, mi smo doživeli poraz odmah po oslobođenju jer nikada nismo uspostavili punu kontrolu na tom teritorijom, a kako da uspostavimo kad ne možemo ni između sebe da se podnesemo i živimo u stalnom tvrenju, kako ćemo onda Albance da ubedimo da žive sa nama. Nešto sa nama definitivno ne valja.
    A vi salonske patriote, pre nego što mi držite pridike, samo jedna stvar, ja sam tamo rođen i odrastao, znam svaki brežuljak i reku, malkice volim to Kosovo više od vas. A vas ako duša boli za izgubljenim Kosovom, izađite iz udobnih patrijotskih fotelja pa kupite plac i živite na svetoj zemlji ili umuknite

  12. Istina je da si izdajnik i strani pl;acenik! 95% naroda misli tako! Ako ti se svidja Kosmet i mislis da su Srbi na njemu bezbedni i dobrodosli, a ti hajde pravac tamo da zivis sa porodicom i slobodno se bavi politikom koliko hoces. Trebalo bi te uhapsiti cim predjes u centralnu Srbiju.

  13. Zamisljam sta bi bilo sa nekim hrvatskim politicarem da je 90-ih otisao u RSK i druzio se sa Marticem i babicem uz pricu kako svojim hrvatima govori istinu i da se mora okrenuti drugi list i izvrsiti medjusobno priznanje. E tako, kao sto bi uradili hrvati u tom slucaju, moramo uraditi i mi.

  14. @Anonimni

    Harali ste i vi po Kosovu, kada ste imali tursku zaledjinu, kasnije austro-ugarsku, posle toga zaledjinu fasisticke Italije i nacisticke Nemacke, ni za vreme Tita niste bili cvecke, ubijali, pljackali, otimali…Ako vam je do drzave imate maticnu Albaniju pa se tamo igrajte, koga zanima.

  15. Kakvi grozni komentari neki bi da ratuju,a već sto godina proslo, pa kad će se živeti normalno narode,i koliko generacija da prodje i nikad boljeg života ni ovde ni tamo, svako neka podje od sebe svi volimo da nam je dobro pa i drugi vole to isto,i tako ta mržnja od sto godina razara sve generacije,svi treba da se promenimo i živimo normalno,ima finih brakova između različitih vera i dece neka su svi živi i zdravi

  16. Ocekujem Cedicu sutra u poseti Sarajevu gde ce da razmenjuje „misli“ sa Komsicem i otkriva „istinu“ tamosnjim Srbima koji ce odmah potrcati da ukinu Republiku Srpsku i postanu „bosanci pravoslavci“.

  17. Davno je Dobrica Ćosić predložio ideju podele kosova.Prihvatili su svi i u svetu i kosovski albanci.A srbi su odbili.Ćosić i mrtav nosi žig izdajnika.Patrijah Pavle je svojevremeno rekao,čije je stado na planini njegova je i planina.Srbija će opstati samo ako ima srba u srbiji.Ako nema i nestanemo doći će neki drugi narodi,i zvaće se drugačije.Na balkanu su živeli tračani iliri,kelti…..itd.A danas srbi ,hrvati,muslimani….itd.Koncept nacionalnih država odumire,i nemože da opstane u miru.Jedino možda silom.Ali uvek ima neko jači.Forsirati svet bez granica….sa vladavinom prava…..itd

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.