Čedomir Jovanović o sastanku sa Kurtijem: O Kosovu se mora reći istina i krenuti drugim putem 1foto Zorana Mandić/ATAImages

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da se u Prištini sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, nakon kog je rekao da se o Kosovu ne sme ćutati, „da se mora reći istina i da se mora krenuti drugim putem“.

Jovanović je u video obraćanju na društvenoj mreži Iks (X) naveo da je on tu „istinu“ rekao pre više od 20 godina, zbog čega je „žigosan kao izdajnik“.

„Danas mnogo više ljudi razume da sam uradio ono što sam morao, zato što volim svoj narod i što znam da ne mogu voleti i želeti dobro Srbima, a da nemam snagu da volim i kosovske Albance i pokušam da ih razumem. Danas verujem i u naše društvo i u njegovu sposobnost da podrži političke promene koje su nam potrebne kako bi svi na Kosovu našli svoj mir, a mi pravo na novi početak“, naveo je on.

Jovanović je dodao i da Kurtija poznaje više od 30 godina.

„Svašta smo prošli u životu i on i ja, i nakon ovih razgovora, i ja verujem da je krv prolivena u Banjskoj poslednja krv koja se proliva u sukobu srpskog i albanskog naroda na Kosovu, da su kosti koje su ostale tamo i životi koji su izgubljeni poslednja cena koju plaćamo za taj istorijski nesporazum naša dva naroda. Stradamo 100 godina i u tome smo isti“, ocenio je lider LDP.

Čedomir Jovanović nosilac je i prvi na listi „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ za parlamentarne izbore 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari