Četiri poslanika iz Novog Pazara u budućem sazivu Skupštine Srbije 1Foto: N. Kočović

U budućem sazivu Skupštine Srbije, ukoliko ne bude značajnijih odustajanja pojedinih kandidata, biće četiri narodna poslanika iz Novog Pazara, dva manje nego u prošlom.

Dva predstavnika naroda iz ovog grada biće sa liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” i to lider te partije Usame Zukorlić i Jahja Fehratović.

Muamer Bačevac je do poslaničkog mandata došao na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, dok će SDA Sandžaka kao i u prethodnom mandatu predstavljati Enis Imamović.

Za razliku od prošlog saziva, u skupštinskim klupama gotovo izvesno se neće naći Nikola Jolović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, koji je bio 182. na listi naprednjaka koji su osvojili 120 mandata.

Četiri poslanika iz Novog Pazara u budućem sazivu Skupštine Srbije 2
Enis Imamović Foto: SDA Sandžak

Bez mandata je ostala i Amela Lukač Zoranić (SPP) koja je poslaničku dužnost vršila nekoliko meseci, nakon što joj je dodeljen mandat bivšeg lidera te partije Muamera Zukorlića koji je preminuo u novembru prošle godine.

Dva predstavnika u Skupštini Srbije imaće Tutin i to Zaima Redžepovića (SPP) i Selmu Kučević (SDA Sandžaka), dok će Sjenica u ovom sazivu republičkog parlamenta ostati bez zastupnika.

Od ostalih sandžačkih gradova, predstavnike u Skupštini Srbije imaće i Priboj i to tri – Krsta Janjuševića i Jasmina Hodžića sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i Dijanu Radović, članicu Socijalističke partije Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari